Ott fut a szakáll, azaz jöjjön Zobák Gábor

Zobák Gábor – online közegben Futószakállként jobban ismert – márkanagykövetünk posztjait nézegetve először nem is lehet eldönteni, hogy mit kívánunk meg tőle jobban elsőként: azt, hogy tüstént Győrbe utazzunk várost nézni, vagy azt, hogy még mielőtt Győrbe utaznánk, gyorsan elmenjünk-e futni egyet. Én legalábbis mindig ezen hezitálok az Ő esetében (dobogós helyezést a Jákó papagája ért el, mert amióta megismertem Rockyt, azóta egy papagájt is szeretnék :D). Komolyra fordítva a szót imádjuk Gábor színes mindennapjait, és azt is, ahogyan ezt megmutatja nekünk nap mint nap. Arra is büszkék vagyunk, hogy az amúgy is rég óta sportot űző és tehetséges Gábor a mi és partnereink marka között még tovább fejlődhetett ebben az egy évben. Vele beszélgettünk.

 

Miért jelentkeztél egy évvel ezelőtt a nagyköveti játékra?

 

Több, mint 25 éve futok rendszeresen, életem részévé vált a futás. Nagyon sokat köszönhetek neki, sokszor voltam olyan helyzetben, amikor ez segített. Imádom a Balatont és az egyik kedvenc helyem is Tihany. Amikor a Facebookon megláttam, hogy elindult a nagyköveti játék nagyon megörültem. Úgy éreztem, hogy jelentkeznem kell. Előtte alaposan megnéztem a Futniszép csapat oldalait, elolvastam a cikkeiket és nagyon szimpatikusnak találtam azt, amit képviselnek, így nem volt kérdés, hogy elindulok a játékban.

 

Mik voltak az egy éves terveid?

 

A célom az volt a jelentkezéssel, hogy népszerűsítsem a futást. Én hiszek benne, hogy ez egy olyan csodás dolog, ami barátságokat alakít ki, embereket motivál, segít azokon, akik bajban vannak, feltölt energiával. Futni bárhol és bármikor tudsz. Nem kell profinak lenned, bármikor elkezdheted. Az elért sikerek megerősítenek, magabiztosabbá válsz az élet minden területén, rengeteg erőt ad.

Én ebben hiszek és ez volt a cél, hogy minél többen elkezdjenek futni. Illetve tettem egy fogadalmat, hogyha bekerülök a csapatba, akkor a Tihanyi Félmaraton verseny után egyből a Balatonba rohanok. Mindkettő összejött.

 

Mit adott Neked ez az elmúlt egy év, mivel lettél gazdagabb a nagykövetségednek köszönhetően?

 

Nagyon sokáig tudnám sorolni, hogy mit adott nekem ez az egy év. Legfőképp új barátságokat, új barátokat adott nekem. Megismertem a nagyköveti csapat többi tagját is. Hatalmas arcok! Mindenkiben van olyan tulajdonság, amire felnézek, ami engem is motivál. Sokszínűek vagyunk, mindenki más és másban jobb. Olyanok vagyunk, mint a szuperhősök! A Futniszép csapat is a szívem csücske lett. Igazi barátokat ismertem meg bennük is. Különlegesek, mindig valami új dolgon törik a fejüket és elképesztően jó versenyeket szerveznek. A nagyköveti címnek köszönhetem azt is, hogy a Polar csapatába is bekerültem és kéthetente Győrben egy kistársammal együtt tartunk futóedzéseket! Az elmúlt egy évben a versenyeken is sok új kedves embert ismertem meg. Sokan jöttek oda hozzám beszélgetni, gratulálni. Volt, aki például neten keresztül kért tanácsot, volt olyan, akit egy instagramos posztom vett rá arra, hogy fusson! Ezek mind apró dolgoknak tűnhetnek, de nekem nagyon sokat jelentenek. Mástól pozitív visszajelzést kapni óriási érzés!

 

Miben fejlődtél az egy év alatt?

 

Úgy gondolom sikerült. Ezalatt az egy év alatt rengeteget fejlődtem. Elkezdtem félmaratonokat futni, és idén már volt olyan versenyem, ahol többet is futottam, mint 21.1km! Elkezdtem jobban odafigyelni a futótechnikámra, megtanultam, hogyan kell frissítenem magam a hosszabb távokon. A visszajelzések alapján elértem azt, amit szerettem volna, hogy minél több emberhez eljusson a futás és annak szeretete.

 

Mik a terveid a jövőre nézve? Mi marad – mi változik?

 

Jövőre is minden versenyeteken szeretnék elindulni és biztos vagyok benne, hogy ez a nagyköveti csapat és a futniszép csapata még sokszor fog találkozni egymással, mert ezalatt az egy év alatt „stabíl” csapattá alakultunk. Minél több emberrel szeretném megismertetni a futást, mindekit szeretettel várunk a győri futóklubban is. Ezenkívül még rengeteg terv van a fejemben, amiből sokat szeretnék megvalósítani. Jövőre is félmaratonokat szeretnék futni. Célom, hogy tovább fejlődjek és ha minden jól alakul, akkor szívesen kipróbálnám a triatlont is! Ez még több edzéssel fog járni, mert nagyon összetett sport, de állok elébe. Imádom a kihívásokat!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések