Hiába, ma reggel feltartóztathatatlanul lecsapott ránk az ősz, az idei nyári szezon utolsó balatoni hétvégéjéből azonban sikerült hazacsempésznünk egy keveset, ínyenc falatok formájában. Vasárnap, a Káptalantóti Piacon táraztunk be a szürke budapesti hétköznapokra.
Hozzávalók:
2 bögrényi cukkini reszelve
1 bögre zabpehely, korpovit keksz vagy zabkorpa
2 tojás
0,5 bögre reszelt parmezán (vagy ízlésünknek megfelelő keményebb sajt)
oregánó, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só ízlés szerint
Elkészítés:
A reszelt cukkinit kikeverjük a tojásokkal és a többi összetevővel, majd forró oliva olajos serpenyőben kisütjük.
A parmezános cukkini rendkívül jól kombinálható különféle friss zöldségekkel, feltétekkel. Kenhetünk rá tejfölt, reszelhetünk rá sajtot,tehetünk mellé sonkát, paprikát, paradicsomot, olivabogyót, rukkolát…
Egy bögre finom teával, ez a tökéletes ősz eleji reggeli!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!