Parmezános cukkini! A tökéletes reggeli!

Hiába, ma reggel feltartóztathatatlanul lecsapott ránk az ősz, az idei nyári szezon utolsó balatoni hétvégéjéből azonban sikerült hazacsempésznünk egy keveset, ínyenc falatok formájában. Vasárnap, a Káptalantóti Piacon táraztunk be a szürke budapesti hétköznapokra.

Hozzávalók:

2 bögrényi cukkini reszelve

1 bögre zabpehely, korpovit keksz vagy zabkorpa

2 tojás

0,5 bögre reszelt parmezán (vagy ízlésünknek megfelelő keményebb sajt)

oregánó, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só ízlés szerint

Elkészítés:

A reszelt cukkinit kikeverjük a tojásokkal és a többi összetevővel, majd forró oliva olajos serpenyőben kisütjük.

A parmezános cukkini rendkívül jól kombinálható különféle friss zöldségekkel, feltétekkel. Kenhetünk rá tejfölt, reszelhetünk rá sajtot,tehetünk mellé sonkát, paprikát, paradicsomot, olivabogyót, rukkolát…

Egy bögre finom teával, ez a tökéletes ősz eleji reggeli!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

bejegyzés megosztása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések

Close Menu

Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmedet, hogy honlapunk úgynevezett sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Részletek

futniszep_tiny

Légy képben, kérj hírlevelet!

Ritkán írunk, de akkor viszont jó dolgokat, becsszó! :)