Parmezános cukkini! A tökéletes reggeli!

Hiába, ma reggel feltartóztathatatlanul lecsapott ránk az ősz, az idei nyári szezon utolsó balatoni hétvégéjéből azonban sikerült hazacsempésznünk egy keveset, ínyenc falatok formájában. Vasárnap, a Káptalantóti Piacon táraztunk be a szürke budapesti hétköznapokra.

Hozzávalók:

2 bögrényi cukkini reszelve

1 bögre zabpehely, korpovit keksz vagy zabkorpa

2 tojás

0,5 bögre reszelt parmezán (vagy ízlésünknek megfelelő keményebb sajt)

oregánó, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só ízlés szerint

Elkészítés:

A reszelt cukkinit kikeverjük a tojásokkal és a többi összetevővel, majd forró oliva olajos serpenyőben kisütjük.

A parmezános cukkini rendkívül jól kombinálható különféle friss zöldségekkel, feltétekkel. Kenhetünk rá tejfölt, reszelhetünk rá sajtot,tehetünk mellé sonkát, paprikát, paradicsomot, olivabogyót, rukkolát…

Egy bögre finom teával, ez a tökéletes ősz eleji reggeli!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések