Szigligeti Félmaraton iramfutói VI. – Interjú Lajkó Mónikával


Szigliget iramfutói cikksorozatunkban bemutatjuk Nektek azokat a futókat, akik összesen 3 szintidőn belül segítik a futókat. Cseke Ferenc és Szkridon Gellért 1:40, Lajkó Csaba és Lajkó Mónika 2:00, Soós Peti és Vízer Dani 2:20-as tempót diktál. Aki követni szeretné őket, neonsárga láthatósági felsőkben lesznek, hátukon a szintidővel. Hatodik interjúnkban a csapat egyetlen kedves Hölgy tagját, Lajkó Mónikát kérdeztük! Túl a 40-en kezdett el futni bármilyen korábbi előzmény nélkül. Ja, de mégis: a betegségek elől… Olvassátok el a vele készített kérdéseket!

Szf team: Soós Peti barátunk örömmel mondta, hogy Te is érkezel majd okótber 1-én Szigligetre iramfutónak, így az ultrafutók felülreprezentáltak lesznek ezen a téren. Jó iramfutó főként ultrafutóból lehet?

Lajkó Mónika: Valóban, Soós Peti invitálására Lajkó Csaba párja leszek Szigligeten 2:00 órás szintidővel. Azt tudni kell, hogy Csabival február óta dolgozunk együtt, úgyhogy az ultrafutással még csak most ism
erkedem… Jó iramfutó bárkiből lehet, de az ultrafutók talán jobban át tudják érezni azt a nehézséget, ami a táv végén jelentkezik a megfáradt versenyzőknél.

Szf team: Jól emlékszünk, hogy Te most teljesítetted a Korinthoszt?

Lajkó Mónika: Igen. Augusztus 13-án futottam le életem első hivatalos ultra távját, bár szerintem ez azért még messze van az ultrafutástól… De kezdetnek nem volt rossz… 🙂 8 óra 55 perc alatt futottam, amire nagyon büszke vagyok.:)fb_img_1466683744914

Szf team: Először lesznek nálunk iramfutók, melyik szintidőt szeretnéd segíteni?

Lajkó Mónika: A két órás szintidőt segítem.

Szf team: Mikor kezdted a futást és egész pontosan miért álltál neki ilyen hatalmas távoknak?

Lajkó Mónika: 2013 áprilisában túl a 40-en kezdtem el futni. Semmi sport múltam nem volt. Volt viszont egy csomó egészségügyi problémám: addigra túl voltam egy tüdőembólián és szívműtétet helyeztek kilátásba. Szóval ez elől futottam el… A hosszú táv csak úgy jött, én nem vagyok gyors futó, viszont arra rájöttem, hogy szeretek hosszan futni. Az ultrafutás úgysem a gyorsaságról szól, tehát pont Nekem való.:)

Szf team: Szigliget. Jó pálya?

Lajkó Mónika: Alföldi lánynak tökéletes…:-) Én nagyon fogom szeretni minden méterét.

Szf team: Láttad már az új mezünket és érmünket? Ez már saját érem, a befutoerem.hu-n keresztül. Tetszett?:)

Lajkó Mónika: Az érem csodálatos, a mez tökéletes. Igazán kitesztek Magatokért! Aki itt futni fog, elégedetten tér majd haza és jó érzéssel nézi a későbbiekben is az érmet!:)

Szf team: Várunk Téged is szeretettel!:)

Lajkó Mónika: Köszönöm szépen a meghívást, és a lehetőséget.

Szf team: Mi köszönjük, hogy ott leszel!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések