SZILVI EBBEN A PILLANATBAN LETT 3. a Namib-sivatagban!!!!!!!

A megérkezés pillanata 31 óra 59 perces idővel
A megérkezés pillanata 31 óra 59 perces idővel

Kedves Barátaink!

Ebben a pillanatban jött a hír, hogy  a Namib-sivatagban tartott 4deserts mostani elemén Lubics Szilvi 3. helyen végzett nők között, összetettben pedig 11. lett egy irdatlanul nehéz terepen és a sorozat eddigi legerősebb mezőnyében!!!!!!!!!!! Minden elismerés kevés hozzá, gratulálunk, gratulálunk, gratulálunk!!!!!! WOOOOWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!

A Race the planet szervezői aztán kitalálták maguknak 2002-ben: egész évben utaznak, hogy a világ legzordabb körülményei között megszervezzék az összesen 4+1 helyszínből álló „sivatagi” versenyeiket, melyben a +1 a kakukktojás. Az első négy ugyanis így néz ki: Atacama (ezen ugye tavaly Szilvi 4. lett, erről akkor elsőként számoltunk be), Namíb, Góbi-sivatag, és egy előre nem eldöntött helyszín, és ötödikként a végtelen fehér sivatag, az Antarktisz! Wowww, nem csoda, hogy a legtöbben oda vágynak, azonban annak feltétele ennek a versenynek is a megléte! Az igazság az, hogy ebben az évben jó helyezést elérni különösen nehéz volt, hiszen a szervezők meghívták az elmúlt 16 győztest, így pl. az 5. napon az élbólyban csak és kizárólag egykori nyertesek tanyáztak – és nagy örömünkre Szilvi.

Kavicsos homok, kavicsos homok, kavicsos homok - 4. nap
Kavicsos homok, kavicsos homok, kavicsos homok – 4. nap

Most is úgy van, ahogyan tavaly az Atacama-ból: Szilvi leírja az aznapi érzéseit és Gyuri picit átfogalmazva kiteszi az oldalra. Jó ezeket az írásokat olvasni, mert árad belőlük egyfajta könnyed, puszta szeretet, amit csak azok képesek átélni, átadni, akik megszállottak – és ehhez aztán kell megszállottság. Nem is csoda, hogy ezt a szakaszt Magyarországról egyedül Roskovics Miklós teljesítette, de lássuk, miről is szólt: összesen 7 nap alatt teljes szettben és minden élelemmel együtt kell teljesíteni 257 km-t. A táv sivatag, dűne, vízparti homokos, kavicsos, sziklás terep. A finom homok miatt itt a hagyományos kamásli nem ér semmit, emiatt Szilvinek rávarrták pl. a cipő orrától végéig, így aztán nem volt vele baj. A szállást, hideg és meleg vizet a szervezők biztosítják, de azon kívül semmit, így Szilvinek a verseny előtti mérésen 11 kg-os hátizsákot állapítottak meg, de volt aki – és ez teljesen érthetetlen – 5kg(!)-al indult el… Hát, van fesztiválos múltja, az hétszentség. Egyébként 30 országból 32 nő és 94 férfi vágott neki a távnak egy héttel ezelőtt, a legfiatalabb 22, a legidősebb 70 éves. Mondanom sem kell, hogy mindezt szintidőre… Különben ugrik az Antarktisz, ami tényleg csak a kiváltságosok versenye!

Ebben a percben tehát elhárult ezelől az akadály, így Szilvi már ott lehet, hogyha úgy dönt. Minden alkalommal, mikor hazai futónk nagy világversenyen indul esélyesként igyekszünk mindennek utánanézni, így egy hete követjük, olvasunk utána a verseny múltjának, jelenének és a kommentek, szurkolások ezreit végigolvasva napról-napra fogalmazódik meg, ami Szilvivel való minden találkozásunkkor. Vannak olyan sportolók ebben a kis országban, akik számos tekintetben érdemelnek figyelmet, elismerést, és közöttük is talán a Lubics házaspár, Szilvi és Gyuri az egyik legkülönlegesebb. Mi tényleg nem tudunk mást javasolni: kövessétek a kalandjaikat és a közös sikereket, mert ilyen és ehhez hasonló eseményekre egyedül így juthatunk el! Mostmár egy kis magyar zászlóval ott lehetünk a sivatagban, itthonról pedig gratulálunk ehhez az emberentúli teljesítményhez minden egyes 4deserts teljesítőnek, de legesleginkább az élő legendának, Lubics Szilvinek!

Reméljük, hogy idén is találkozunk Veletek szeptember 14-én a IV. Mapei Szigligeti Félmaratonon, vagy a sivatag után talizzunk a Balaton közepén, a sorozatunk két hajóval kezdődő/végződő eseményén, a Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaratonon, vagy az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonon! Jó utat hazafelé és szeretettel,

a Tihanyi, Szigligeti, Napfelkelte és Naplemente Félmaratonok szervezői

fotók: racetheplanet.com

 

Dűne, dűne, dűne - Szilvi a 4deserts 5. napján
Dűne, dűne, dűne – Szilvi a 4deserts 5. napján

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések