TF20 Infopakk

LEGFONTOSABB LINKEK:

KIEMELT KÉRÉSEINK MINDENKI FELÉ

 • NE (!!!) parkolj a kijelölt futó útvonalra, kizárólag a KRESZ szerint is kijelölt parkolóhelyeket használd.
 • A férfi / női mosdók, öltözők közvetlenül a Foodtruckoknál vannak a Tihany Beach épületén belül. Egy barna, üveges, kétszárnyú ajtó vezet be hozzá, előtte megállító táblával.
 • Át kellett variálnunk pár dolgot, a strandra egy kis lépcsőn keresztül tudtok bejönni, mintha a büfé utcai kiadópultjához jönnétek. Az eredeti főbejárat le lesz zárva, itt kell majd ugyanis befutnotok a célba.
 • Hozz maszkot! A versenyközpontban kötelező a viselete.
 • Érkezz korán! A fenti parkolóktól általában kb. 15 perc séta a strand megközelítése.
 • Egyes kiállítóknál / vendéglátóhelyeknél csak készpénzzel tudsz fizetni.
 • Készülj több réteggel és váltásruhával.
 • A lépcsőket már kivettük, a fürdőzést most hagyjuk. 🙁

COVID-19

A rendhagyó helyzet miatt néhány szabályt szeretnénk kikötni, melyet kötelező betartani az egész strand területén. Miután szabadtéren leszünk, a nagy területű Legisly Tihany Beach-en, lehetőség adatik betartani a megfelelő „social distancing”-et. Viszont kérünk Titeket, hogy mind a büfénél sorban álláskor, mind a rajt időpontjában, azaz a rajt előtt a bemelegítéskor, illetve addig a pár percig, amíg szét nem húz a mezőny indulás után legyen rajtatok orrot és szájat eltakaró maszk! Ezt ellenőrizni fogjuk, és a rajtzónába csak maszkban léphetsz majd be, így semmiképp se felejtsd otthon!

Amennyiben úgy döntesz, hogy most nem jönnél el a rendezvényre, azt is teljesen megértjük, ez esetben lehetőséged van a virtuális futás teljesítésére, mely esetben ugyanúgy jár a befutóérem, és adott esetben az aranycipő díj is, amennyiben Aranycipő díj jelölt vagy (Titeket már e-mailben tájékoztattunk erről az örvendetes hírről). VIRTUÁLISAN SZERETNÉM TELJESÍTENI. Az átjelentkezésre a határidő 2020. október 16., (péntek) 24:00.

Ha tudomásod van arról, hogy koronavírusos emberrel érintkeztél, esetleg tüneteid vannak, betegnek érzed magad, vagy az elmúlt 2 hétben beteg voltál, úgy kifejezetten kérjük, hogy NE jelenj meg a rendezvényen, kötelező jelleggel válaszd a virtuális teljesítést! Ezzel szemben ha egészséges vagy, és nincs tudomásod arról, hogy megfertőződhettél valahol, úgy „írd alá online” a Covid-nyilatkozatunkat. Ez a folyamat kötelező ahhoz, hogy megjelenj a versenyen. COVID-19 NYILATKOZAT KITÖLTÉSE

MIKOR ÉRKEZZ ÉS HOVA?

A rajtcsomagokat már nagyon sokan megkapták postai úton, ami nagyon nagy előny. Kérjük, hogy korán érkezz, kiváltképp, ha 3, 7 vagy 11K távon indulsz, hiszen ezek a távjaink korábban rajtolnak. A rajtcsomagokat már 8 órától át lehet venni. Javasoljuk, hogy 8 körül érkezz meg a félszigetre, úgyis még elmegy az idő a parkolással, átöltözéssel. A fenti térképen látható, hogy kialakítottunk pár ingyenes parkolóhelyet a Belső tó mellett, ezekről azonban érdemes tudni, hogy ezek füves területek, tehát nagy eső esetén javasoljuk, hogy inkább a fizetős parkolókat válaszd, azok ugyanis aszfaltozott helyen vannak. Parkolást követően mindenki jöjjön a versenyközpontba a Tihany Beachre.

RAJTCSOMAG ÁTVÉTELE

Helyszín: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link).
Mi kell az átvételhez? Csak a rajtszámod (rajtszám kereső). A rajtcsomagos sátrat főbejárattal szemben lévő nagy végső frissítőpont hosszú sátra mögött találod meg a Balaton parton.

MUST HAVE INFÓK – TÁVOK

21K Egyéni (animált térkép)

Rajt: 12:00
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: Ti két nagy Tihany kört fogtok futni. Ha az első kör után visszaérsz a Strandhoz, arra figyelj, hogy Te még NEM futsz be a strandra, hanem egyenesen tovább haladsz a strand előtti keskeny, enyhén emelkedős biciklisávon. Tehát elfutsz a strand mellett, miközben tolsz egy gyors frissítést az épület tetején lévő panorámateraszon kialakított frissítőponton. Igen, még csak félúton vagy. Kemény kör jön még, pont egy ugyanolyan, mint amilyen az előző volt, talán kicsit lassabb tempóban. 🙂 Miután teljesítetted a második körödet és visszaérsz a Strandhoz, arra figyelj, hogy most már a strand főbejáratánál kialakított befutósávon keresztül jobbra bekanyarodsz a strand területére (tehát nem a hátsó kijáraton mész be, ahol a rajtkor kijöttél), majd az ott lévő célkapuba futsz be. Gratula’, ez tényleg kemény kör volt! 🙂

11K (animált térkép)

Rajt: 10:45
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: Ti egy kerek nagy Tihany kört fogtok futni, lesz benne Balaton part, őszi levendula mező, apátság, lejtő, meg egy kis küzdelem. 🙂 Miután visszaérsz a Strandhoz, arra figyelj, hogy Te a strand főbejáratánál kialakított befutósávon keresztül jobbra bekanyarodsz a strand területére (tehát nem a hátsó kijáraton mész be, ahol a rajtkor kijöttél), majd az ott lévő célkapuba futsz be.

7K (animált térkép)

Rajt: 10:00
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: Ti a Belső-tóhoz fogtok befutni (Belső-tó, Levendula-ház Látogatóközpont, Google Maps link). Az első másfél kilométeres szakaszon találkozhatsz szembe futó 3K-s távon futóval, kérjük, hogy erre külön figyelj majd oda. A Belső-tótol kb. 15 perces séta vezet vissza a Versenyközpontba (Google Maps link), itt tudod majd átvenni a befutócsomagodat is.

3K (animált térkép)

Rajt: 10:00
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: A Balaton-parti úton fogtok haladni, ahol másfél kilométer múlva visszafordítunk Titeket. A visszafelé futók nem ott futnak vissza a strand területére, ahol elhagyták azt (tehát a hátsó kapun), hanem tovább mennek és a főbejáraton, balra fordulva futnak be a végső frissítőponthoz. A 11K-sokkal együtt rajtoltok, kérjük, hogy óvatosan forduljatok, illetve visszafele ügyeljetek a szembe jövőkre.

TRIÓ ELSŐ FUTÓ (animált térkép)

Rajt: 12:00
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: Ti a Belső-tóhoz fogtok befutni (Belső-tó, Levendula-ház Látogatóközpont, Google Maps link). A Belső-tótol kb. 8 perces séta vezet vissza a Versenyközpontba (Google Maps link), itt tudod majd átvenni a befutócsomagodat is.

TRIÓ MÁSODIK FUTÓ (animált térkép)

Váltópont helye: Belső-tónál (Levendula-ház Látogatóközpont, Google Maps link)
Amire figyelj: Miután visszaértél a Strandhoz, arra figyelj, hogy Te még NEM futsz be a strandra, hanem egyenesen tovább haladsz a strand előtti keskeny, enyhén emelkedős biciklisávon. Tehát elfutsz a strand mellett, tovább az épület tetején lévő panorámateraszon kialakított frissítőpontnál frissítesz és mész tovább a Balaton parti úton egészen a Lepkesornál található Kalandsziget Kalandparkhoz. Miután leváltott a társad, ugyanezen a parti úton kell visszasétálnod a Tihany Beachre, ahol a végső frissítőponton veheted át a befutócsomagodat.

TRIÓ HARMADIK FUTÓ (animált térkép)

Rajt helyszíne: Kalandsziget – Tihany Kalandpark (Lepkesor, Google Maps link)
Amire figyelj: Miután teljesítetted a körödet, arra figyelj, hogy Te a strand főbejáratánál kialakított befutósávon keresztül jobbra bekanyarodsz a strand területére (tehát nem a hátsó kijáraton mész be, ahol az első futó a rajtkor kijött), majd az ott lévő célkapuba futsz be.

PÁROS ELSŐ FUTÓ (animált térkép)

Rajt: 12:00
Rajt helyszíne: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Amire figyelj: Ti egy-egy Tihany kört fogtok futni. Miután az első kör után visszaérsz a Strandhoz, arra figyelj, hogy Te még NEM futsz be a strandra, hanem egyenesen tovább haladsz a strand előtti keskeny, enyhén emelkedős biciklisávon. Tehát elfutsz a strand mellett, tovább az épület tetején lévő panorámateraszon kialakított frissítőponthoz, itt vált a társad. Futás után sétálj be a versenyközpontba és a végső frissítőponton veheted át a befutócsomagodat.

PÁROS MÁSODIK FUTÓ (animált térkép)

Váltópont helye: Tihany Beach panorámaterasz, ami közvetlenül a Tihany Beach épületének tetején, a strand területén kívül eső részen található.
Amire figyelj: Miután teljesítetted a körödet és visszaérsz a Strandhoz, arra figyelj, hogy Te (a párodtól eltérően) már a strand főbejáratánál kialakított befutósávon keresztül jobbra bekanyarodsz a strand területére (tehát nem a hátsó kijáraton mész be, ahol a párod a rajtkor kijött), majd az ott lévő célkapuba futsz be.

BABYRUN

Rajt: 11:00
Rajt helye: Tihany Beach – Versenyközpont (Google Maps link). A strandon a rajtkapu a strand végében (északi oldal) található.
Cél: A strand hátsó kijáratánál jövünk ki (északi oldal), majd a bicikliúton visszafutunk a főbejárathoz, majd be a célba.
Karszalag átvétele: A befutóéremre feljogosító karszalagot versenyközpontban, ahol a rajtcsomagokat is adjuk ki.
Helyszíni nevezés: Korlátozott számban elérhető a versenyközpont információs pultjánál (ahol a rajtacsomagok vannak)

VÁLTÓPONTOK HELYEI

TRIÓ 1/3 VÁLTÓPONT

Hely: Belső-tónál (Levendula-ház Látogatóközpont, (Google Maps link)
Ha befutottál, sétálj vissza a Versenyközpontba (Google Maps link), ahol a végső frissítőponton veheted át a befutócsomagodat. A váltópontra a kijutást minden futónak egyénileg kell megoldania.

TRIÓ 2/3 VÁLTÓPONT

Hely: Kalandsziget – Tihany Kalandpark (Lepkesor, Google Maps link)

Ha befutottál, sétálj vissza a Versenyközpontba (Google Maps link), ahol a végső frissítőponton veheted át a befutócsomagodat. A váltópontra a kijutást minden futónak egyénileg kell megoldania.

PÁROS VÁLTÓPONT

Hely: Tihany Beach panorámaterasz, ami közvetlenül a Tihany Beach épületének tetején, a strand területén kívül eső részen található.
Ha befutottál, sétálj vissza a Versenyközpontba (Google Maps link), ahol a végső frissítőponton veheted át a befutócsomagodat.

PROGRAMBONTÁS

MENTŐK

Ne legyen rá szükség, de kérjük, hogy mentsétek el ezt a számot, és adott esetben értesítsétek őket baleset vagy rosszullét esetén. Közvetlen telefonszám az esetkocsihoz: +36202847957

PENCO POWER PACK

Aki igényelte, az a helyszínen, a Penco sátorban kérheti a csomagját a verseny előtt reggel 8:00-tól, a rajtszáma felmutatásával.

VIRTUÁLIS TELJESÍTÉS

Átjelentkezés határideje: 2020. október 16., 24:00. Részletek

SZÁLLÁS

Akinek még szüksége lenne szállásra, szívvel ajánljuk a Tihany Yacht Clubot, mely minimum 10 foglalás esetén újra nyitja kapuit. Foglalás elérhetőségek: +36 70 626 3564, dora.antal@tyc.hu

IDŐJÁRÁS

Az idei évben nem a meleggel, hanem a hűvös idővel kell megküzdenünk. Előreláthatólag felhős lesz, még naposra is fordulhat az időjárás, de a hőmérséklet 6 és 10 C között valószínű. Kérjük, hogy készüljetek nagyon meleg, és akár váltóruházattal is, ha mégis esni kezdene. Érdemes figyelni: https://www.idokep.hu/idojaras/Tihany

GYERMEKPROGRAMOK

A hűvös időre való tekintettel igyekszünk megtalálni a lehető legkényelmesebb megoldásokat, így idén a gyermekprogramok (VISU Pecsétkészítő workshop és Virrantó játszóház) fűtött, beltéri szobákban lesz, eső, szél, hó, fagy mentesen! 😀 A gyermekek védelme a legfontosabb. 🙂

ARANYCIPŐ DÍJ

A jelölteket a tegnapi napon már e-mailben értesítettük. A rajtszámoddal, és a tőlünk kapott e-mail felmutatásával tudjátok igényelni az információs sátornál, miután sikeresen teljesítetted a VI. Knauf Tihanyi Félmaratont. Részletek

MOSDÓK, ZUHANYZÓK

A Tihany Beach adottságainak köszönhetően a központban angol WC-kkel és tusolókkal biztosítjuk a komfortérzeteteket, és minden kinti frissítőpontra mobil WC-ket telepítünk. Mindkét fürdőhelyiségben 2-2 melegvízzel is ellátott zuhanyzó van, amik a bojler kapacitásáig bírják a meleg vizet. Mivel a strand nyári látogatókra van berendezkedve, ezért a melegvíz csak korlátozottan elérhető.

NEVEZÉS ÁTADÁSA, MÓDOSÍTÁSA

Sajnos már nincs lehetőség a nevezéseket átadni, módosítani. Köszönjük megértésedet!

CATERING

Food Truckok

 • Kanálgép – Hamburgerek:
  • 2-3 féle hamburger
  • Vega Burger
  • édes burgonya mártogatóssal
  • grillezett csirkemell salátaágyon
 • Tészta Feszítő Kisiparos – Lángos
 • Waffelland

Büfé (főbejárat mellett)

 • hot-dog
 • pannini
 • melegszendvics
 • üdítők, alkohol, kávé, forró tea

KIÁLLÍTÓK

 • Knauf
 • Riska
 • XIXO
 • Garmin
 • Coconut Water Company
 • Penco
 • Perozin
 • Leier Autó BMW
 • Ötpróba
 • ChillER Manufaktúra
 • Lubics Szilvia könyvbemutató
 • Pixbox 

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések