VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton

A infók

Az eredeti, legendás pálya

2021. március 27.

Túléltük 2019-et, majd 2020-at, 2020-ban #otttali

Virtuális futás lehetősége

-40% létszám: marad 1500 fő!

400m-es Babyrun befutóéremmel

Futniszép Aranycipő Díj

2021-es szezonbérlet

A legfontosabb határidők az oldal alján!

Kedves Barátaink!

╱ a befutoerem.hu bemutatja:
╱ a legendás pálya – VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton
╱ the one and only since 2015
╱ a Mapei Szigligeti, az újHÁZ Centrum Napfelkelte és a Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaratonok tavaszi nagytestvére
╱ 2021. március 27.
#otttali

Kedves Barátaink!


Aki valaha futott nálunk, tudja, mennyit jelentenek ennek a csapatnak a hagyományok és a kezdetek. Tihany minden versenyünk között és minden nehézsége mellett is az első helyet foglalja el, egy primus inter pares. Szigliget maga a tökély, Napfelkelte a legkülönlegesebb, a Naplemente a legszexibb, legvagányabb, de számunkra a versenyek versenye: Tihany.
Azonban nem kellett öt verseny, hogy belássuk: ennél nincs nehezebb pálya az országban. Futni is kihívás, de gyerekek ezt lenyomni szervezőként: egy odüsszeia. Mégis, a legszebb pálya, a legőrültebb szerető, a legnagyobb rocksztár.
2019-ben aztán olyan dráma jött, amibe kevés verseny nem bukott volna bele: egy márciusi bicikliverseny botrányai miatt valamennyi közúti eseményt kitiltottak a faluból. Hála az Önkormányzatnak a kis Tf életben maradt, de komoly kompromisszumokkal: nem terhelhettük a főutat, így a versenyt megelőző 3 nappal totálisan új pályát kellett tervezni…
Ha valaki nem értené, mitől nehéz ez a helyszín, akkor 4 verseny után mi elmondhatjuk: a Tihanyi félsziget az egyik legszebb pontja az országnak, ám félszigeti elhelyezkedése miatt nem kínál kerülőutakat és évi 12 hónapon keresztül tele van látogatókkal – különösen a faluközpont. Ha mindez nem volna elég, akkor elmondjuk, hogy mindemiatt itt nincsen se teljes, se félpályás, se semmilyen útzár és kétszer(!!!) annyi eszközzel biztosítjuk a negyed pályás útzár mellett a futósávot, mint ami a másik három versenyünk teljes(!) eszközigénye!

2019. szeptember végén azonban újra annak jött el az ideje, hogy megháláljuk az Önkormányzatnak és Tósoki Imre Polgármester Úrnak a támogatást és a lakosságnak a türelmet, hiszen 2020-ban visszatérünk az eredeti pályára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Szóval Tihany volt, van és lesz is, de a jövő év számunkra újra az újratervezésről és a fejlesztésről szól – még szerencse, hogy nem szeretünk rutinból tolni semmit…
Az eltelt hónapokban valamennyi tapasztalatot és visszajelzést összesítve 2 hónappal korábbra hozzuk a versenyt, így sem a növekvő látogatói létszám, sem pedig a nagy meleg miatt nem kell aggódnunk, ugyanakkor a tavasz első nagy félmaratonjai közé kerülünk. Másik lényeges változás, hogy a verseny továbbfejlődése és jövője érdekében tovább csökkentjük a létszámot: 2018-ban 3000-ről 2500-ra csökkentettük, 2020-tól pedig 2500-ról 1500 főre maximáljuk a létszámot, mely az eredetihez képest 50%(!)-os csökkentést jelent. Ezek a változások lesznek, akiket rosszul fognak érinteni, s emiatt előre is elnézést kérünk, azonban Tihany változatlanul nem tömegrendezvény szeretne lenni, hanem egy kis kézműves remek, ahol minden kis részletet egyenként csiszolnak. Épp emiatt a rajtokat is szakaszoljuk, aminek következtében egy villámgyors és üres pályára érkeznek rá az egyes kategóriák. Ugyanakkor számos olyan elem megmarad, illetve ide is átkerül, amiktől úgy érezzük, hogy még tovább fog fejlődni. Na, de lássuk mik ezek!

╱ Se jubileum, se semmi, de akkor mégis mi következik 2020-ban?
╱ 2019-hez képest 40%-AL CSÖKKENTETT LÉTSZÁMLIMIT! 1500 FŐ
╱ HELYSZÍN: Dorko Tihany Beach
╱ ARANYCIPŐ DÍJ → néhány száz fő az, akikkel az összes kis versenyünkön és minden évben találkozunk, hiszen valamennyi eseményünkön ott vannak. Sokból mára barátság szövődött, éppen egy ilyen beszélgetésből fakadt az ötlet, hogy 2020 egyik legnagyobb fejlesztése egy éves díj bevezetése, amiben egy nagyon különleges elismeréssel jutalmazzuk ezen barátainkat (minimum táv: 3K)
╱ SZEZONBÉRLET: ha pályázol az Aranycipőre, akkor Neked találtuk ki
╱ apropó ABSZOLÚTOK: 2020-tól különdíjban részesítjük az abszolút helyezetteket (ez csak a 21K egyénire vonatkozik) 
╱ GYEREKFUTAM eredeti szívformájú Tihany érmekért + egyedi színezős oklevélért
╱ SZAKASZOS RAJT: úgy megyünk át Tihanyon, mint kés a vajon
╱ saját OSZKAR.com panel: kevesebb szénmonoxid, több barátság, olcsóbb út → gyertek együtt
╱ MÉG CSALÁDBARÁTABB: ingyenes játszóházzal és egy csomó gyerekfoglalkozással készülünk a legkisebbeknek is 
╱ FUTNISZEP.HU #jotteszunk: eseményeink a legelső alkalom óta olyan jó és nemes célokra hívják fel a figyelmet, melyekkel magánemberként és szervezőkként is egyetértünk. Alkalomról-alkalomra rekordösszegeket adhattunk át Veletek közösen az Országos Vakvezetőkutya-kiképzés Központnak, a Démétér Háznak, a Tábitha Háznak, vásároltunk sportszereket gyermekotthonoknak, iskoláknak, ültetünk fákat, szedtünk fel szemetet. Az eddig átadott jótékony összegek mostanáig meghaladják a 3,5 millió forintot, 2020-ban pedig a Magyar Spartathlon Csapat idei kedvezményezettjét, a Magyar Hospice Alapítványt támogatjuk a nevezésekkel leadható 200, 400 és 600 forintokkal. Előre is hálásan köszönjük a segítségedet! 

╱ RAJT + IDŐBONTÁS
╱ 08:30-09:00-ig Azt meséld el, Lubics Szilvi!
╱ 10:00 – Perozin 7K és Befutóérem 3K
╱ 10:45 – BMW Leier Autó 11K
╱ 11:15 – Azt meséld el, Esztergályos Patrik!
╱ 11:00-tól 400 méteres gyerekfutam (jelentkezés az előnevezés megnyitásával) FONTOS! SZIGLIGET UTÁN ITT IS MINDEN KIS INDULÓ KAP EGY EREDETI TIHANYI BEFUTÓÉRMET a befutoerem.hu-tól + egy szép kis emléklapot!
╱ 12:00 – Knauf 21K egyéni, Cornexi páros és Runner’s World trió
╱ 12:15 – 7K és 11K eredményhirdetése
╱ 15:00 – tombola (egész nap kapható a futniszep shopban)

╱ RÖVIDEN-TÖMÖREN

╱ marad a 3K TÁV A TELJESEN KEZDŐKNEK – nagy versenyek között itt vezettük be elsőként a felnőttek számára hirdetett mikro-távot. 2019-ben ez tényleg nagyot ment és nagyon jó volt látni azokat a futókat, akik talán épp itt kaptak kellő motivációt egy félmaratonhoz!
╱ Szigliget után itt is lesz gyerekfutam, ahol valamennyi induló egy eredeti befutoerem.hu Tf érmet kap ajándékba!
╱ marad a felsőkategóriás SZUBLIMÁLT MEZ, lányoknak és fiúknak is póló
╱ a befutoerem.hu műhelyünkkel újra egy teljesen új érmet készítünk – erről az év során láthattok infókat!
╱ 7 FÉLE TÁV: 400m-3K-7K-11K-21K-egyéni-páros-trió
╱ sokkal több ponton és sokkal több fotós
╱ ZÖLD VERSENY: mai napig szelektíven gyűjtjük a hulladékot, de ehhez Ti is kelletek. Kérjük, hogy a kategóriának megfelelően helyezzétek majd el a hulladékokat! Köszikeee
╱ NEM EMELKEDNEK AZ ÁRAK! Igen, a létszám csökkenése ellenére és a harmadik év után sem…
╱ “Azt meséld el…” → folytatódik a sorozat hazánk legelismerebb futóival, edzőivel, szakembereivel. Őszintén, lazán
╱ házhozszállítás: mindmáig az egyetlen verseny, ahol elérhető a rajtcsomagok házhozszállítása
╱ 3. éve, hogy december 18-ig névreszóló karácsonyi Tihany kártyákon lepheted meg a szeretteidet egy Tf futással: csomagolni sem kell, mehet a fa alá
╱ iramfutók 4 féle tempóban
╱ minden kategória minden indulójának egy darab az eredeti szív formájú Tf éremből: egyedileg és kézzel készített a befutoerem.hu műhelyünkből
╱ továbbra is a befutoerem.hu csiszolt üveg serlegeivel díjazunk  
╱ a lehető legjobb tanács: most foglalj szállást
╱ 115 díjazott!
╱ kiállítók, rengeteg kaja-pia
╱ km jelző táblák
╱ mobil wc-k minden egyes frissítőponton és angol wc-k benti zuhanyzókkal a versenyközpontban
╱ kuytabarát futás: hozhatod a kis szőrcsőrt!
╱ ingyenes beltéri, fűtött játszószoba a legkisebbeknek 

Ez sem lett rövid, szó ami szó… Mindegy, de ez egy olyan verseny, hogy vagy nem írunk semmit vagy mindent le kell! Várunk Titeket nagyon sok szeretettel 2020-ban is! 

#otttali
www.futniszep.hu

╱ Knauf Magyarország
╱ BMW Leier Autó
╱ Riska
╱ Runner’s World
╱ Penco
╱ Perozin
╱ Garmin
╱ Kopjáry Water
╱ Hell
╱ XIXO
╱ Yogasecrets Downtown
╱ Coconut Water Company
╱ Hush and Hush
╱ Moments
╱ Ötpróba
╱ irunMore team
╱ Cornexi
╱ Befutóérem.hu
╱ futonaptar.hu
╱ IceCube Hungary
╱ Legisly Tihany Beach

A legfontosabbak

 • Se jubileum, se semmi...

  de akkor mégis mi következik 2020-ban? 🤔

 • 40%-al csökkentett létszámlimit

  2020-ban 1500-nál meghúztuk a vonalat.

 • Szezonbérlet

  2020-tól bevezetjük, hogy azok, akik fixre tudják, hogy mindenhol ott lesznek velünk, már most, egyetlen kattintással tudnak nevezni az egész évre, ráadásul mind ezt kedvezményes áron. Bérlet váltása előtt mindenképpen olvasd el a részleteket!

 • Futniszép Aranycipő Díj

  Több száz fő az, akikkel az összes kis versenyünkön és minden évben találkozunk, hiszen valamennyi eseményünkön ott vannak. Sokból mára barátság szövődött, éppen egy ilyen beszélgetésből fakadt az ötlet, hogy 2020 egyik legnagyobb fejlesztése egy éves díj bevezetése, amiben egy nagyon különleges elismeréssel jutalmazzuk ezen barátainkat. A díjat a befutoerem.hu műhelyünk készíti, mi magunk tervezzük és ajánljuk fel valamennyi éves teljesítőnek, majd a Mapei Szigligeti Félmaratonon vehetőek át szeptember 12-én. Részletek.

 • Helyszín: Dorko Tihany Beach

  Azért ez 2019-ben is bevált.

 • Tovább zöldülünk!

  2020 legfőbb fejlesztései a fenntarthatóság irányában lesznek, fél éve dolgozunk egy rendszeren, márciusig reméljük összeáll! ♻️

 • Továbbra is Ötpróba állomás vagyunk!

  Az esemény tagja az Ötpróba sorozatnak, melyről itt tudhatsz meg fontos információkat: https://otprobatokioba.hu

 • Házhozszállítás!

  Mindmáig az egyetlen verseny, ahol elérhető a rajtcsomagok házhozszállítása.

 • Abszolútok

  2020-tól különdíjban részesítjük az abszolút helyezetteket 🏆

 • Babyrun

  Eredeti szívformájú Tihany érmekért + oklevélért🏅👶🏻 Baby FunRun powered by Befutóérem.hu

 • Szakaszos rajt

  Úgy megyünk át Tihanyon, mint kés a vajon 👀

 • Családbarát 2.0

  Ingyenes játszóházzal és egy csomó gyerekfoglalkozással készülünk, hogy nyugodtan futhasd le a távot 👨‍👩‍👧‍👧

 • Futniszép.hu #jotteszunk

  Eseményeink a legelső alkalom óta olyan jó és nemes célokra hívják fel a figyelmet, melyekkel magánemberként és szervezőkként is egyetértünk. Alkalomról-alkalomra rekordösszegeket adhattunk át Veletek közösen az Országos Vakvezetőkutya-kiképés Központnak, a Démétér Háznak, a Tábitha Háznak, vásároltunk sportszereket gyermekotthonoknak, iskoláknak, ültetünk fákat, szedtünk fel szemetet. Az átadott összegek eddig meghaladják a 3,5 millió forintot, 2020-ban pedig a Magyar Spartathlon Csapat idei kedvezményezettjét, a Magyar Hospice Alapítványt támogatjuk a nevezésekkel leadható 200, 400 és 600 forintokkal. Előre is hálásan köszönjük a segítségedet! ❤️

 • Futniszép Shop

  Szigliget után itt is be lehet újítani régi ereklyékből és az ország legjobb árain Sauconykból

 • Befutóérem.hu

  Műhelyünkkel újra egy teljesen új eljárással készült érmet készítünk - erről az év során láthattok infókat!

 • Szublimált mez

  Lányoknak trikó, fiúknak póló, a szokásos minőségben.

 • Távok

  400m-3K-7K-11K-21K-páros-trió

 • Fotós fotós hátán

  Az a helyzet, hogy ember nem kíváncsi már 2020-ban a versenyek videóira, emiatt jövő évtől eltöröljük és helyette sokkal több ponton és sokkal több fotóssal készülünk!

 • Tavasz!

  Hogyha a tökéletes futóidőszakokat keressük, akkor a kora tavasz egyértelműen ide tartozik. Tehát vége a tikkasztó melegnek, de nem változik, hogy az Ice Cube-al több, mint fél tonna jéggel várunk a frissítőpontokon!

 • Még több frissítés

  Apropó: frissítőpont! 2020 számunkra újra a csiszolások éve, így ezen a téren rendkívül sokat és nagyot szeretnénk lépni, de hamarosan erről is lesz infó.

 • Nem emelkednek az árak!

  Igen, a létszám csökkenése ellenére és a harmadik év után sem...

 • "Azt meséld el..."

  Folytatódik a sorozat hazánk legelismertebb futóival, edzőivel, szakembereivel. Őszintén, lazán, faszán.

 • Iramfutók by Ensport

  Ensportos barátainkkal

 • Üveg díjak

  Továbbra is a befutoerem.hu csiszolt üveg serlegeivel díjazunk. Összesen 107 díjazott!

 • A lehető legjobb tanács:

  Most foglalj szállást!

 • Egy rakás kiállító és érdekesség

  Rengeteg kiállító, rengeteg kaja-pia

 • KM jelző táblák

  Kilométerenként.

 • Kutyabarát verseny

  Hozhatod a kis szőrcsőrt!

Nevezési díjak, sávok

Sáv 7K, 11K, 21K Páros Trió
1 - 433 főig
8 000 Ft. (szimpla: 7 000 Ft.)
16 000 Ft. (szimpla: 14 000 Ft.)
24 000 Ft. (szimpla: 21 000 Ft.)
434 - 866 főig
9 000 Ft. (szimpla: 8 000 Ft.)
18 000 Ft. (szimpla: 16 000 Ft.)
27 000 Ft. (szimpla: 24 000 Ft.)
867 - 1300 főig
10 000 Ft. (szimpla: 9 000 Ft.)
20 000 Ft. (szimpla: 18 000 Ft.)
30 000 Ft. (szimpla: 27 000 Ft.)
Sáv 3K
0 - 99 főig
6 000 Ft. (szimpla: 4 000 Ft.)
100 - 200 főig
7 000 Ft. (szimpla: 5 000 Ft.)
Sáv 400M Babyrun
Egységesen
2 000 Ft. (nem tartalmaz pólót!)

Szimpla csomag: nem tartalmaz pólót.
Az árak tartalmazzák a 27% ÁFA-t.
A lemondással, pénzvisszatérítéssel kapcsolatos információkat az oldal alján, vagy ide kattintva találod.

Programbontás

09:30 - 10:00

“Azt meséld el…” 1. szekció

10:00

RAJT: 7K és 3K

10:45

RAJT: 11K

11:30

Azt meséld el…” 2. szekció

11:30 +

RAJT: 400 méteres gyerekfutam (jelentkezés az előnevezés megnyitásával). FONTOS! SZIGLIGET UTÁN ITT IS MINDEN KIS INDULÓ KAP EGY EREDETI TIHANYI BEFUTÓÉRMET a befutoerem.hu-tól + egy szép kis emléklapot!🤗

12:00

RAJT: Knauf 21K egyéni, páros és trió

12:30

EREDMÉNYEK: 7K és 11K

15:00

EREDMÉNYEK: 21K és a Knauf Tihanyi Félmaraton adományának átadása

15:40

Tombola (egész nap kapható a futniszep shopban)

Előnevezés

Felkészül...

Előzetesen érdemes regisztrálni egy fiókot, majd felvinni a futókat, akiket szertnél nevezni, így ezzel nem a nyitáskor kell bajlódnod.

2019. 10. 27., 15:00

A rendszer pontban 15:00-kor fogja betölteni az előnevezés oldalt, addig csak egy visszaszámláló látszik. Ne frissítgesd az oldalt, attól csak rosszabb lesz. 🙂

Véglegesítés

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló e-mailt, benne a nevezésed adataival és a további teendőkkel, valamint a regisztrációs kódoddal. Ez a kód nagyon fontos, ez alapján azonosítunk be, amíg a rajtszámok nem kerülnek kiosztásra.

Ez sem lett rövid, szó ami szó… Mindegy, de ez egy olyan verseny, hogy vagy nem írunk semmit vagy mindent le kell! Várunk Titeket nagyon sok szeretettel 2020-ban is! ❤️

#otttali 🙈

Nevezés lemondása

2020. január 26. 12:00

Nevezés átadás

2020. július 17., 12:00

Postázás igénylés

2020. szeptember 1., 12:00

Kategória módosítása

2020. július 17., 12:00

Close Menu