A story

A Tihanyi Félmaraton történetét sokan ismerik: 2015-ben pár baráttal meghirdettük, jöjjön aki jönni akar, se befutóérem, se időmérés, se semmi, csak úgy bele a vakvilágba… Szóval elindult valamikor 2015-ben a story.

A szlogenünkből (“futni szép”) azóta www.futniszep.hu portál született, a Tihanyi érmünket egy televízióban a legszebbnek választották, majd nem sokra rá TF és az SZF égisze alatt létrehoztuk a www.befutoerem.hu műhelyünket.
Barátaink, rengeteg minden történt az elmúlt 9 évben! Jónéhányunknak megváltozott az élete, sokan befejezték az egyetemet, vannak akik újat kezdtek, szakítottak és összejöttek, egyszóval sok-sok minden változott, de a TF megmaradt annak a kis különleges dolognak, amit számunkra mindig is jelentett.
Nagyon sok mindent kitaláltunk, volt ami jó, volt, ami kevésbé, de a lényeg valahogy mindig, hogy lelkesedésből nevelgetjük ezt a nagyra nőtt gyereket. Minap kérdezték, hogy melyik sportszervező szakot végeztük el? Hát ugye egyiket sem; valami olyan lehet ez, mint a vendéglátás: a finomságokat csak az érzi meg, aki kívülről érkezett. Nem a forgatókönyv játszik, hanem, hogy mit akarsz a végén látni és nem egy görcsös küzdelem, hanem a “játék”. Mert ez egy nagy játék, ahogyan az egész életünk és szeretnénk, ha az is maradna: vagy jónak, vagy rossznak.
A hibáinkat megkövetjük, ha valami jól sült el, Veletek örülünk vagy Veletek szomorkodunk. Mindeközben a legkedveltebb távokon mindkét versenyünk a legnagyobbá vált a Balatont érintő valamennyi megyében, ennek ellenére egy szigorú döntést hoztunk: 3000 helyett 2018-tól 2300 indulót, majd 2020-tól csak 1500 főt tudunk fogadni. Kérjük, hogy ezt senki ne vegye zokon, de lelki szemeink előtt a minőség és nem a mennyiség lebeg. Szóval érdemes időben becsekkolni és foglaljatok jó előre szállást is.
De a lényeg, hogy egy dologtól mentsen meg a Jóisten: hogy sterilek vagy csak feketék és fehérek maradjunk. Csak egy verseny a másik 1000 mellett.
Mert Tihany, Badacsony, a Napfelkelte és a Naplemente más és más. Mert különlegesnek akarjuk.