A story

Mindenek előtt szeretnénk megköszönni barátainknak a segítséget: a Knauf-nak, hogy kezdettől ott vannak mellettünk, a Saucony-nak, hogy a legelején bíztak bennünk és azóta sem mentek más versenyekre, a Polarnak, amiért mellettünk döntöttek, a Cornexinek, amiért mellettünk vannak: nagyon hálásak vagyunk a bizalmukért és a segítségükért! Ugyanilyen hálával vagyunk Tihany Önkormányzata felé, különösképpen Tósoki Imre polgármesternek!
A Tihanyi Félmaraton történetét sokan ismerik: 2015-ben pár baráttal meghirdettük, jöjjön aki jönni akar, se befutóérem, se időmérés, se semmi, csak úgy bele a vakvilágba… Szóval elindult valamikor 2015-ben a story és mára, mikor a negyedik Mapei Szigligetit és a második újHÁZ Centrum Napfelkeltét nem is olyan rég befejeztük, már vagy 4 hónapja dolgozunk a 6. Tf szervezésén.

A szlogenünkből (“futni szép”) azóta www.futniszep.hu futós hírportál született, a Tihanyi érmünket egy televízióban a legszebbnek választották, majd nem sokra rá a világ egyik legnagyobb éremgyártójának hazai bemutató versenyei lettünk, s ezzel megalakult a TF és az SZF égisze alatt a www.befutoerem.hu.
Barátaink, rengeteg minden történt az elmúlt 4 évben! Jónéhányunknak megváltozott az élete, sokan befejezték az egyetemet, vannak akik újat kezdtek, szakítottak és összejöttek, egyszóval sok-sok minden változott, de a Tf megmaradt annak a kis különleges dolognak, amit számunkra mindig is jelentett.
Nagyon sok mindent kitaláltunk, volt ami jó, volt, ami kevésbé, de a lényeg valahogy mindig, hogy lelkesedésből nevelgetjük ezt a nagyra nőtt gyereket. Talán mostanra érezzük úgy, hogy a csapatunk felnőtt, megérett erre az egészre. Minap kérdezték, hogy melyik sportszervező szakot végeztük el? Hát ugye egyiket sem; valami olyan lehet ez, mint a vendéglátás: a finomságokat csak az érzi meg, aki kívülről érkezett. Nem a forgatókönyv játszik, hanem, hogy mit akarsz a végén látni és nem egy görcsös küzdelem, hanem a “játék”. Mert ez egy nagy játék, ahogyan az egész életünk és szeretnénk, ha az is maradna: vagy jónak, vagy rossznak.
A hibáinkat megkövetjük, ha valami jól sült el, Veletek örülünk, vagy Veletek szomorkodunk, de tegnap Szigligeten összejött minden és így készülünk Tihanyra is. Mindeközben a legkedveltebb távokon mindkét versenyünk a legnagyobbá vált a Balatont érintő valamennyi megyében, ennek ellenére egy szigorú döntést hoztunk: 3000 helyett 2018-tól 2300 indulót, majd 2020-tól csak 1500 főt tudunk fogadni. Kérjük, hogy ezt senki ne vegye zokon, de lelki szemeink előtt a minőség és nem a mennyiség lebeg. 2017-ben az 1500 fős első limit 55 óra alatt betelt, érdemes időben becsekkolni és foglaljatok jó előre szállást is.
De a lényeg, hogy egy dologtól mentsen meg a Jóisten: hogy sterilek vagy csak feketék és fehérek maradjunk. Csak egy verseny a másik 1000 mellett.
Mert Tihany, Szigliget és a Napfelkelte más. Mert különlegesnek akarjuk.

Close Menu