TF kisokos

Kedves Barátunk! Ezen az oldalon megpróbálunk minden lényeges információt egy helyen összegyűjteni. Kérjük, hogy figyelmesen olvasd végig, rengeteg problémától óvod meg magadat és az élet is sokkal könnyebb lesz!

Felhívjuk figyelmedet, hogy az alábbi kisokos még nincs teljesen aktualizálva a 2021-es eseményre, abban ugyanis rengeteg olyan kérdés van, melyek csak az eseményhez közeledvén válaszolhatóak meg teljes biztonsággal, így kérjük, hogy az információkat kiváltképpen a határidőket kezeld fenntartással.

TF KISOKOS

 • Koronavírus: Tudok távot módosítani?

  Igen, ehhez írd meg nekünk a nevezési kódodat és a kívánt távot az info @ futniszep . hu címre. Módosítási határidő: október 9. 12:00

  Fontos: a rajtszámon az eredeti táv lesz feltüntetve, de az új, módosított táv szerint fog mérni a rendszer.

 • Koronavírus: Meg lesz tartva a verseny?

  Azt szeretnénk, ha minden maradéktalanul úgy történne, ahogyan elterveztük és egy szuper élménnyel térnétek haza, ám ennek egy esélye van jelenleg, és az a következő: ha a verseny március 27-e HELYETT 2021. október 16-án kerül megrendezésre.

  Nem hagyunk viszont Titeket kihívás nélkül addig sem, és szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a szeptember 5-től szeptember 19-ig teljesíthető III. Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton virtuális versenyünket, illetve a IV. Mapei Szigligeti Félmaratont, amelyen szeptember 11 és október 3 között vehetsz részt virtuálisan. Ezen virtuális versenyek szuper alapozó felkészülései is lehetnek az októberi félmaratonnak, melyet már élesben, közösen teljesíthetünk végre!

  new.europerun.eu

  *A versenyszabályzat értelmében módosításokra és lemondásra már nincs lehetőség, mi viszont ezt most felülírjuk, és október 9. 12:00-ig módosíthatod (azaz átadhatod) a nevezésed.

 • Koronavírus: Most, hogy más időpontban lesz a rendezvény, kérhetek pénzvisszatérítést?

  Rendkívül sajnáljuk, de minden, de tényleg, minden kész a versenyre… A nevezési díjakat sajnos nem tudjuk visszatéríteni.

 • Koronavírus: Átadhatom másnak a nevezésemet?

  A kialakult helyzet miatt a nevezések adatait lehet módosítani, amit az ezen az oldalon is megtalálható leírás alapján módosíthatsz.

  FONTOS: Mivel a megadott dátum a verseny előtt van egy héttel, így fenntartjuk a lehetőségét annak, hogy a rajtszámokon az eredeti nevező adatai fognak szerepelni, ettől függetlenül az új nevező távja és kategóriája szerint fog mérni a chip.

  Az átadáshoz szükséges adatok: név, nem, születési dátum, lakcím, e-mail, telefonszám, póló (a készlet erejéig!)

  Ha módosítani szeretnéd a nevezésedet:

  1. Lépj be a nevezes.futniszep.hu oldalra.
  2. Válaszd ki a Versenyzők kezelése fület (vagy kattints ide)
  3. Keresd meg az érintett futót és nevezést, majd kattints az egy sorban lévő “Szerkesztés” gombra.
  4. Nevezés átadásának határideje: október 9., 12:00

  A rajtszámon az eredeti futó neve fog szerepelni, de az adatbázisban a frissített adatok lesznek, ezekről megerősítésként fogunk körlevelet küldeni a verseny előtt.

 • Koronavírus: Mi lesz a legfoglalt szálláshelyemmel?

  Erről a szálláshely adódnál érdeklődj. Fontos, hogy csak a tömegrendezvényeket tiltották be, tehát a kialakult helyzettől függetlenül érdemes eljönni és itt tölteni egy hétvégét.

 • Koronavírus: Mikor postázzátok a rajtcsomagot?

  A verseny ugyan nem most lesz megrendezve, de már 90%-osan készen állunk a postázandó rajtcsomagokkal is. Ugyanakkor mint mindent, ezt a folyamatot is megakasztotta a kialakult helyzet, így nem tudjuk egyelőre pontosan megmondani, hogy mikor küldjük ki Nektek azokat. Ami viszont biztos, hogy a kipostázás előtt értesítünk Titeket e-mailben, és reméljük, hogy minél előbb megkaphatjátok a várva várt pólókat és rajtszámokat. Nem tudjuk, hogy pár hét, vagy 1-2 hónap lesz, mire kézbe vehetitek, de mi azon vagyunk, hogy a lehető leghamarabb megkaphassátok őket. Amikor majd átveszitek, viseljétek egészséggel a mezeket, a rajtszámokat pedig jól tegyétek el, mert még szükség lesz rá!

  A rajtcsomag és a benne lévő rajtszám él, tehát rögzítve van a regisztrációdhoz. Kérlek, tedd el a rajtszámodat, az új dátumon még szükséged lesz rá!

 • Koronavírus: Mikor lesz megtartva, mi az új dátum?

  Az új dátum: 2021. október 16.

 • Koronavírus: Tudok utólag pólót rendelni?

  info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha mégis kérnél pólót a szimpla nevezésed mellé. Fontos, hogy megírd milyen pólóméretet kérsz és az is, hogy a nevezési kódod (TF, SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben. Majd ezt követően hamarosan (ezt egyelőre kézzel küldjük ki, tehát eltarthat akár egy-két napig is) kapsz tőlünk egy számlát, benne a befizetési adatokkal. Ezt az összeget utald majd át nekünk, ez után véglegesítjük és beállítjuk az általad választott pólót a csomagodba. 🙂

 • Koronavírus: Hol és mikor tudom átvenni a rajtcsomagomat?

  Ugyanúgy lesz csomagátvétel Budaörsön, melyről mindenkit értesíteni fogunk e-mailben, illetve a social felületeinken.

  Mit kezdjek a rajtcsomagommal?
  A rajtcsomag és a benne lévő rajtszám él, tehát rögzítve van a regisztrációdhoz. Kérlek, tedd el a rajtszámodat, az új dátumon még szükséged lesz rá!

  Facebook esemény
  Facebook oldal

 • Koronavírus: Mit kezdjek a rajtcsomagommal, rajtszámommal?

  A rajtcsomag és a benne lévő rajtszám él, tehát rögzítve van a regisztrációdhoz. Kérlek, tedd el a rajtszámodat, az új dátumon még szükséged lesz rá!

 • Koronavírus: Utólag tudok postázást kérni?

  Igen, ezt jelezd kérlek az info @ futniszep . hu címen. A postázás ára bruttó 1300 forint.

 • Koronavírus: Van még lehetőség nevezni, befizetni?

  Igen, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 • Tudok rendelni plusz pólót a nevezésemen kívül másnak?

  Sajnos továbbra sem lehet plusz pólót rendelni, nevezésenként maximum egy db-ot tudtok igényelni +1000 Ft-ért. Amennyiben utólag mégis marad néhány darab, a készlet erejéig, korlátozott számban és méretben előfordulhat, hogy eladjuk őket a verseny helyszínén. : )

 • Koronavírus: Átadható a szezonbérlet?

  Alapvetően nem lehetséges, de a fennálló helyzetre való tekintettel, és a Tihanyi Félmaraton dátumának változása miatt megnyitottuk ezt a lehetőséget, ennek határideje egyelőre 2021. május 1., 12:00

  Átadás esetén írj a nevezési kódodat és az új nevező összes adatát feltűntetve az info@futniszép.hu e-mail címünkre! : )

 • Koronavírus: Részt vehetek-e védettségi igazolvány nélkül a versenyen?

  Sajnos NEM! A versenyen való részvétel feltétele a meglévő védettségi igazolvány vagy pedig igazolás arról, hogy versenyszerűen sportoló egyesületi tag vagy.

  Sajnos a negatív teszt megléte és bemutatása nem elegendő!

 • Hogyan tudom módosítani a pólóméretemet?

  A kért mez méretét a versenyszabályzatban feltüntetett módosítási határidőig az info@futniszep.hu oldalon jelezve tudod módosítani. Fontos, hogy a nevezési kódod (TF21, NF21, NL21, SZF21…) mindenképpen tüntesd fel az e-mailben.

  Kérlek, a versenyszabályzatban tájékozódj a póló módosítási határidőről!

 • Hogyan tudom lemondani a nevezésemet?

  A nevezésed lemondását az info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni. Fontos, hogy a nevezési kódod (TF21, NL21, NF21, SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

  Fontos tudnivalók:

  • Pénzvisszatérítést a versenyszabályzatban meghirdetett határidőig tudsz igényelni.
  • Ha a nevezésed már be lett fizetve (és pénzvisszafizetési határidőn belül vagy) jelezd visszalépésedet az info@futniszep.hu e-mail címre (megjelölve a regisztrációs kódodat)
  • Ha a pénzvisszafizetési határidőn kívül esel és nem tudsz részt venni a versenyen, át adhatod nevezésed másnak október 9. 12:00-ig. Ehhez az átvevő minden adatát írd meg nekünk e-mailben.
 • Hogyan tudom lemondani a szezonbérletemet?

  Szezonbérletet (és így annak árának visszaigénylését) a megjelölt határidőig (részletek itt) tudsz visszamondani. A bérlet visszamondását csak üzenetben tudod megtenni, amit itt tudsz nekünk elküldeni.

  Figyelem: a szezon mindig az első visszamondási határidővel (jellemzően ez a Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaratonnal) kezdődik meg. Ezt követően már nem tudod visszamondani a bérletet! Részleges visszatérítésre és átruházásra sincsen lehetőség.

 • Hogyan tudom módosítani a telefonszámomat?

  Az info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha módosítanád a telefonszámod. Fontos, hogy a nevezési kódod (TF, SZF21, stb…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

 • Hogyan tudom módosítani a futó e-mail címét?

  A info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha módosítanád az e-mail címed. Fontos, hogy a nevezési kódod (TF, SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben..

  Figyelem! Ezzel nem a fiók, hanem a futó e-mail címét módosítod!

 • Hogyan tudom módosítani a születési dátumom?

  A info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha módosítanád a születési dátumod. Fontos, hogy a nevezési kódod (SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

 • Hogyan tudom módosítani a futó nevét?

  info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha módosítanád a futó nevét. Fontos, hogy a nevezési kódod (SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

 • Hogyan tudom módosítani az egyesületemet?

  info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha módosítanád az egyesületedet. Fontos, hogy a nevezési kódod (SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

 • Hogy történik a nevezés átadása / átírása?

  Fontos, hogy nevezés átadására mindig az érintett verseny szabályzatában rögzített határidőig van lehetőség. Ezt követően a átadási/szerkesztési lehetőséget lezárjuk.

  info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha átadod a nevezést, hiszen mi tudjuk módosítani az érintett adatokat. Fontos, hogy a nevezési kódod (SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben.

 • Honnan tudom meg, hogy befizetésem sikeres volt-e?

  A beérkező tranzakciók feldolgozása általában 2-3 munkanap szokott lenni. Ha az átutalás rendben van (helyes az összeg, valamint helyesen szerepel a nevezés regisztrációs kódja a közleményben), akkor egy automatikus visszaigazoló e-mailt küld a rendszer, valamint hamarosan megérkezik (külön e-mailben) a nevezéskor megadott számlázási adatokkal kiállított elektronikus számla.

  A rajtlistát tudod ellenőrizni is, amit így érsz el:

  https://nevezes.futniszep.hu/2021szf21_list

  1. Lépj be a nevezes.futniszep.hu oldalra.
  2. Válaszd ki az Eddig nevezettek fület (vagy kattints ide)
  3. Itt az oldal tetején a megfelelő távra kattintva azonnal a keresett kategóriához gördül az oldal. A futók itt nem ABC-sorrendben vannak és kérdőjel jelzi, ha a nevezési még nincs befizetve, valamint zöld pipa, ha a nevezési be lett fizetve – és fel is lett dolgozva.
  4. Később a táblázat bővül a rajtszámokkal is.
 • Mi a rajtszámom?

  A rajtszámokat jellemzően 2-4 héttel a verseny előtt osztjuk ki (tehát türelem! 🙂 ), amiről minden futót e-mailben értesítünk. Ha nem kaptad meg ezt az e-mailt (vagy csak nincs kéznél), így is megtalálod:

  1. Lépj be a https://nevezes.futniszep.hu/2021szf21_list oldalra.
  2. Válaszd ki az Eddig nevezettek fület (vagy kattints ide)
  3. Itt az oldal tetején a megfelelő távra kattintva azonnal a keresett kategóriához gördül az oldal. A futók itt ABC-sorrendben vannak, a rajtszámot is itt találod. Természetesen működik a böngésző beépített keresője, a Ctrl + F, illetve (Mac-en) a ⌘ + F.
  4. Rajtszám csak akkor van, ha a nevezés is be lett fizetve (illetve azt mi fel is dolgoztuk). Kék kérdőjel jelzi, ha a nevezési még nincs befizetve, valamint zöld pipa, ha a nevezési be lett fizetve – és fel is lett dolgozva.
 • Mik a legfontosabb határidők?

  Ezeket mindig megtalálod az érintett verseny:

  1. szabályzatában
  2. főoldalán
  3. a versenyen belül a határidők menüpont alatt
 • Hogyan tudom módosítani a rajtzónámat?

  A rajtzóna valójában csak a szervezőknek egy jó támpont, hogy lássuk, a mezőnyön belül hogy oszlanak meg a futók sebesség szerint, így ennek a módosítása nem szükségszerű, persze megköszönjük, ha itt mindig reális adatok vannak. 🙂

  A rajtzóna módosítását egyelőre csak kérvényezni lehet ezen az oldalon, de már dolgozunk rajta, hogy hamarosan mindenki saját magának is át tudja állítani.

 • Lehetséges utólag kérni pólót?

  info@futniszep.hu e-mail címére írva tudod jelezni, ha mégis kérnél pólót a szimpla nevezésed mellé. Fontos, hogy megírd milyen pólóméretet kérsz és az is, hogy a nevezési kódod (SZF21…) mindig tüntesd fel az e-mailben. Majd ezt követően hamarosan (ezt egyelőre kézzel küldjük ki, tehát eltarthat akár egy-két napig is) kapsz tőlünk egy számlát, benne a befizetési adatokkal. Ezt az összeget utald majd át nekünk, ez után véglegesítjük és beállítjuk az általad választott pólót a csomagodba. 🙂

 • Milyen távokon jár az Aranycipő díj?

  Teljesített távtól függetlenül, mindenki megkapja, a szezon végén. Az a fontos, hogy mind a négy versenyen résztvegyél és a választott távodat teljesítsd (tehát ne add fel).

  Ez alapján igen, akkor is jár, ha például TF-en csak 3K-t, Szigligeten pedig 6K-t toltál.

 • Külföldről neveztem. Kaphatok nemzetközi bankszámlaszámot?

  Abban az esetben, ha külföldi utalást indítasz, 2500 Ft-tal szükséges többet utalni a nevezésíi díjadnál, mert annyit von le az utalásnál a bank tőlünk is.

  HU44-10100792-05959300-01005009

  BUDAHUHB

 • Párban futunk, de szeretném egyéniben is teljesíteni a 21 km-t. Van rá lehetőségem? Milyen feltételekkel?

  Igen, van rá lehetőséged. Ez esetben újra be kell regisztrálnod magad egyéniben is. Ennek már nem lesz nevezési díja, ezesetben csak egy futás díját kell befizetned. Ezt követően írj nekünk az info@futniszep.hu-ra, feltűntetve a nevezési kódodat.

  A párosban értelemszerűen Te leszel az első futó, kezdetben 2 rajtszámmal futsz, majd a váltópontnál átadod a páros (gumis) rajtszámot a párodnak és onnantól együtt futhattok tovább. 🙂

 • Mekkora a szintemelkedés az egyes távokon?

  A választ megtalálod a TÁVOK ÉS KATEGÓRIÁK menüpont alatt.

 • Tudtok segíteni szállásban?

  Annyit tudunk javasolni, hogy minél előbb foglald le a szállást! Tihanyi környéki szállások.

 • Lemaradtam az előnevezésről. Lehetséges várólistára jelentkezni?

  Sokan kérdezitek, ezért feltettük a kérdést a kisokosba, de sajnos nem lehet. Ugyanakkor javasoljuk, hogy a facebook esemény oldalán nézegessétek a beszélgetéseket, mert ott szokott lenni eladó nevezés, illetve ki is írhatod, ha keresel.

  Fontos: nevezést átvenni csakis a határidők figyelembevételével lehetséges, és az átvett nevezés csak akkor érvényes, ha arról tájékoztattatok minket is és a módosításokat elvégeztük. Egyéb esetben kifejezetten kérjük, hogy NE fuss más rajtszámával.

 • Fogyatékkal élők kapnak kedvezményt?

  Igen, 3000 Ft kedvezményt kapnak. Amennyiben igényelnéd, kérjük, írj egy e-mailt a szervezőknek, és egyben küldd el az ezt igazoló dokumentumot is.

 • Mennyibe kerül a szezonbérlet?

  35 000 forint. Így a teljes árú nevezési díjhoz képest 13 000 forintot spórolsz és az előnevezés nehézségeitől is megkíméled magadat. 🙂

  Mindenképpen javasoljuk, hogy a további információkért keressétek fel a szezonbérlet oldalát.

 • Fizethetem versenyenként, részletenként a bérletet?

  Sajnos nem. Kedvezményesebb, mint egyesével, vizont így egyben szükséges kifizetni.

  Mindenképpen javasoljuk, hogy a további információkért keressétek fel a szezonbérlet oldalát.

 • Mi történik akkor, ha bérletem van, de nem tudok elmenni mégsem az egyik versenyre?

  Sajnos a bérlet lemondási határideje (2021. május 1., 12:00) után nem tudunk pénzt visszatéríteni, akkor sem, ha nem tudsz eljönni egy vagy több versenyre, így ezt az opciót csak akkor ajánljuk, ha már most tudod, hogy mind a 4 versenyen részt tudsz venni.

  Mindenképpen javasoljuk, hogy a további információkért keressétek fel a szezonbérlet oldalát.

 • Szezonbérlet lemondható? Vagy átadható?

  A szezonbérlet 2021. május 01. 12:00-ig mondható le, vagy adható át másnak. Átadás esetén az info@futniszep.hu oldalon kell jeleznie a bérlettulajdonosnak, hogy átadja a bérletét. Ebben az esetben kérjük, küldjétek el nekünk az új futó minden szükséges adatát.

  Mindenképpen javasoljuk, hogy a további információkért keressétek fel a szezonbérlet oldalát.

  (Az átadás dátumát a koronavírusra és az egyes dátumok módosítására hivatkozva kitoltuk 2021. május 1. 12:00-ig)

 • Mennyi a szintidő?

  Egységesen 3 óra, de ez csupán annyit jelent, hogy ezután fokozatosan elkezdjük bontani a pályát és útzárakat. A szintidőn túli befutók is kapnak ugyanúgy érmet, frissítést, és befutócsomagot is. Minden távot sikeresen teljesítő futó eredménye érvényes lesz.

 • Mi az a Futniszép Aranycipő Díj?

  A Futniszép Aranycipő Díjat a Befutóérem.hu műhelyünkkel együtt 2020-ban vezettük be és azok a futóink kapják, akik mind a négy versenyünkön résztvesznek:

  • VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton (2021. 10. 16.)
  • III. Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton (2021. 05. 23.)
  • VI. Mapei Szigligeti Félmaraton (2021. 08. 15.)
  • IV. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton (2021. 09. 11.)
  Futniszép Aranycipő Díj látványterv

  Az Aranycipő Díjat a teljesített távoktól függetlenül mindenki megkapja. A díjat bársony emlékdobozban adjuk át.

  Részletekért mindenképpen keresd fel az ide vonatkozó oldalunkat: Futniszép Aranycipő Díj

 • Mikor és hogy kapjuk meg az Futniszép Aranycipő Díjat?

  Mivel mind a négy verseny teljesítése szükség hozzá, így a VII. Austrotherm Tihanyi Félmaratonon, 2021. 10. 16-án, Tihanyban a versenyközpontban.

  Részletekért mindenképpen keresd fel az ide vonatkozó oldalunkat: Futniszép Aranycipő Díj

 • Hol lesz a versenyközpont?

  2019 óta az új versenyközpontban, azaz a Tihanyi Hajóállomásnál a Tihany Beachen, a félsziget legnagyobb strandján.

 • Mi az a szimpla csomag?

  A szimpla csomag nem tartalmazza a versenynek emléket állító, egyedileg készített, 100%-ban szublimált technikai mezt.

 • Hogy kérhetem rajtcsomagomat postázva?

  Az előnevezésnél lesz lehetőséged kérni, ahol egyben megadhatod a postázási címedet. A postázás feláras, ennek összegéről az adott felületen tájékoztatunk.

 • Honnan tudom, hogy kértem-e postázást?

  Ha már nem emlékszel rá, hogy kértél-e postázást, a legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy megnézed a részvételről kiállított számlánkat, hogy tartalmazza-e. A számlákat a rendszer minden esetben a bowmanandbecker@szamlazz.hu címről küldi ki, tehát célszerű rákeresni erre a feladóra az e-mailjeid között. Szintén a visszaigazoló e-mail is tartalmazza ezt az adatot, érdemes erre is rákeresned a fiókodban (ha a számlát nem találod). A visszaigazoló e-mailt értelemszerűen a verseny nevére keresve célszerű kutatni. 🙂

 • Mikor postázzátok a rajtcsomagot?

  Általában a verseny hetének elején kerülnek kiküldésre, illetve kézbesítésre. A feladásról e-mailes értesítést küldünk a regisztrációkor használt e-mail címre. A feladást előtt 1-2 héttel a címet is egyeztetjük mindenkivel, ez szintén e-mailen keresztül történik.

 • Lesz ruhatár?

  Igen, lesz. Használata ingyenes. Kérjük, hogy a nagyobb értékű tárgyakat hagyd családtagjaidnál, a leadott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni.

 • Hol érdemes parkolni?

  SEMMIKÉPPEN SEM A STRANDNÁL!!!!! Itt ugyanis a kiállítók az összes rendelkezésre álló helyet el fogják foglalni még hajnalban, ÉS HA IDE BEJÖSSZ REGGEL AKKOR 1000%-RA FORGALMI DUGÓBA KEVEREDSZ! TEHÁT: ugyanott, ahol eddig (akik már jártak nálunk, tudják), a Belső-tó melletti parkolókban. Erről ezen a térképen tudsz tájékozódni, de a 71-es úttól egészen a parkolóig nagy, kordonra feszített molinókkal jelezni fogjuk az útvonalat.

  ISMÉTELTEN ÉS FOKOZOTTAN FELHÍVJUK MINDEN FUTÓ FIGYELMÉT, HOGY NE (NE!!!!!!!!!!!!!!!!) PARKOLJATOK ODA, AHOL EZT TÁBLÁK TILTJÁK! 

  SEMMI ESETRE SE PARKOLJATOK A BALATON PARTI ÚTON, OTT ALAPVETŐEN IS TILOS A PARKOLÁS!

  Ha mégis így tesztek az autókat az illetékes hatóság elszállítja és megbünteti, hiszen azok fokozottan akadályozni fogják a parti úton a forgalmat, ami egyébként is értintett lesz a fútóversenyben! TILOS!

 • Postán kértem a csomagomat, de nem érkezett meg!

  Javasoljuk, hogy az utolsó pillanatig várj, néha a posta megviccel minket és az elsőbbségi csak 2-3 nap alatt ér oda. HA mégsem érkezik meg, akkor a verseny napján (illetve a versenyt megelőző napi rajtcsomag átvételkor) tudsz kérni új rajtszámot, pólót viszont ekkor nem tudunk adni, hiszen a Neked készült póló éppen úton van. A késlekedő csomagok az esetek 99,9%ában megérkeznek előbb-utóbb, ha mégsem, az leggyakrabban a tévesen megadott postázási cím miatt van (pedig a címről direkt küldünk egyeztető e-mailt is feladás előtt) és hamarosan visszaérkezik az irodánkba. Ilyen esetekben ismételt postaköltséggel tudjuk kiküldeni, hiszen a címet nem mi írtuk el.

 • Postán kértem a rajtcsomagot, de most mégis személyesen venném át.

  Semmi gond, amennyiben még időben jelzed nekünk és nem adtuk fel a csomagodat. Ilyen esetben a postaköltséget visszautaljuk, a csomagot pedig majd személyesen át tudod venni. Ha későn jelzed felénk és a csomagod már postára került, akkor a versenyközpontban tudsz kérni másik rajtszámot, pólót viszont ilyenkor nem tudunk már adni, hiszen az éppen úton van Hozzád.

 • Hogyan tudok regisztrálni?

  Jelenleg az oldalra nincs regisztráció, csak nevezni lehet. Ha nem vagy biztos a nevezésedben, az alábbi oldalon tudod ellenőrizni: nevezes.futniszep.hu

 • Hol tudok előnevezni?

  Az előnevezéshez nem kell fiókot regisztrálnod. A https://nevezes.futniszep.hu/2021SZF21_reg oldalon tudsz nevezést leadni. A regisztrációt követően kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amelyben a választott távod/kategóriád és a befizetéshez szükséges információkat találod, a befizetést követően e-mailben fogunk visszajelezni a végleges előnevezésedről.

 • Mikorra érkezzek?

  Reggel. Komolyan! 7-től átvehetőek a rajtcsomagok, 10-től már indulnak az első rajtok. Számolnotok kell forgalmi torlódásokkal, parkolóba vezető dugóval és parkolóhely kereséssel, majd versenyközpontba történő lesétálással, ezt követően rajtcsomag átvételével, bemelegítéssel, stb… Úgyis mindenki a versenyre “áldozza” ezt a napot, érkezzetek korán! “Jó, de mégis mikor?” Ha már átvetted a csomagodat, akkor a rajtod előtt két órával már érkezz meg a félszigetre. Ha még nem, akkor javasoljuk, hogy 3 órával a rajt előtt már legyél Tihanyban. 

 • Hol tudok bejelentkezni vagy belépni?

  A futniszép.hu oldalon jelenleg nem tudsz regisztrálni, sem bejelentkezni vagy belépni.

  Az előnevezéshez nem kell fiókot regisztrálnod. A https://nevezes.futniszep.hu oldalon tudsz nevezést leadni. A regisztrációt követően kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amelyben a választott távod/kategóriád és a befizetéshez szükséges információkat találod, a befizetést követően e-mailben fogunk visszajelezni a végleges előnevezésedről.

 • Elfelejtettem a felhasználónevemet

  Jelenleg a futniszep.hu oldalon nem lehetséges a regisztráció, így a felhasználóneved sem tudod megadni.

 • Elfelejtettem a regisztrált email címemet

  Ha elfelejtetted milyen e-mail címmel neveztél a versenyre, az info@futniszep.hu e-mail címre a nevezési kódod megadásával tudjuk kiadni neked ezt az információt. 🙂

 • Hogyan vehetem át a rajtcsomagom?

  1.: Előzetesen kérhetsz postázást, akár a nevezésed leadása után, utólagosan is február 16-ig. Utólagosan e-mailben tudsz nekünk írni, az info@futniszép.hu-ra.

  2.: Áátveheted előzetesen az irodánk melletti raktárban, melynek átvételi időpontja várhatóan a versenyt megelőző 1-2 hétben lesz, és időben fogunk róla értesíteni e-mailben és a Facebook esemény oldalán.

  3.: vagy a személyesen, a helyszínen: március 20-án, pénteken 12:00-20:00-ig, vagy a verseny napján.

 • Más is elhozhatja helyettem a rajtcsomagom?

  Meghatalmazással elvihetitek a barátaitokét is, nagyon sok reggeli kellemetlenségtől kímélhetitek ezzel meg magatokat.

 • Táblák, útvonalvezetés

  Kérjük, hogy a pályán található valamennyi tábla utasítását tartsátok be!!! Ez végtlenül fontos a biztonságotok érdekében!

 • Hol vehetem át a távomnak megfelelő érmeket?

  Nagyon fontos! Idén is feltüntetjük az érmek szalagján a teljesített távot, emiatt kérjük, hogy a célzónában keresd azokat a barátainkat, akik a Te kategóriádnak megfelelő érmeket akasztják a nyakadba!:)

 • Babakocsival futhatok?

  A pálya ismeretében, saját felelősségre, leghátsó indulással igen, de mivel a pálya néhol beszűkül, ezért nem javasoljuk.

 • Kutya is jöhet velem?

  Igen! Sőt, kapnak befutóérmet és befutófalatot is. Ezen kívül a frissítőpontok mindegyikénél lesz kihelyezve nekik víz kutyatálban. Ehhez nem szükséges leadnod nyilatkozatot, sem jelezned, hogy hozod a négylábú futótársad is.

 • Kísérhetnek-e bickilivel?

  NEM, sajnos ez ebben az évben sem lehetséges.

 • Mi a programbontás?
  • 09:30-10:00-ig “Azt meséld el…” 1. szekció
  • 10:00 – 7K
  • 10:45 – 11K
  • 11:30 – “Azt meséld el…” 2. szekció
  • 11:30-tól 500 méteres gyerekfutam (jelentkezés 1500.-os becsületkasszával a versenyközpontban, amikből majd további fákat veszünk és ültetünk el – jegyvásárlás a Futniszép SHOP-ban) FONTOS! SZIGLIGET UTÁN ITT IS MINDEN KIS INDULÓ KAP EGY EREDETI TIHANYI BEFUTÓÉRMET a befutoerem.hu-tól!?
  • 12:00 – Austrotherm 21K egyéni, páros és Cornexi trió
  • 12:30 – 7K és 11K eredményhirdetése
  • 15:00 – 21K eredményhirdetése és a Austrotherm Tihanyi Félmaraton adományának átadása
  • 15:40 – tombola sorsolás (egész nap kapható a futniszep shopban)
 • Hogy jutok le a versenyközpontba?

  A versenyközpont környékén nem tudtok megállni, így mindenképpen fent kell parkolnotok. A lejutást szintén az alábbi linken kersztül elérhető térképen jelezzük a parkolókkal együtt. Nagyjából egy 8-10 perces sétára szükséges felkészülnötök.

  Térkép: https://drive.google.com/open?id=14lWiS61UrlZd9Q-WjACnL-BLVYYBuo4Z&usp=sharing

 • Váltóban futjuk, hol váltunk?

  Páros: infó hamarosan…

  Trió: infó hamarosan…

 • Hol lesz a cél?

  A versenyközpontban. Fontos, hogy akik 21K-t futnak két kört mennek, tehát első alkalommal a cél előtt jobbra el kell kanyarodnod (táblázva lesz), vissza a rajtzónába (ha páros váltóban vagy, akkor a váltótársad itt vár), majd indul a második kör. Második körnél már a célba fuss be. Értelemszerűen mindenki más (11K, 7K, 3K) már első kör végével a célba fusson be (ekkor a továbbhaladó sáv le is lesz zárva, így nem tudod elrontani). Ha befutottál, akkor kérjük, hogy frissítést követően vedd át a befutócsomagodat és ha kifújtad magad, hagyd el a célzónát, hogy a többi frissen érkező futó is elférjen. Ha pihenésre vágysz, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a strand előtti nagy parkban pihenj, a strand egészen biztosan zsúfolt lesz.

 • Mi az a 400M Babyrun?

  A Babyrun egy gyerekfutam, afféle “fun-run”. Nincsen semmi tétje, viszont arra tökéletes, hogy az egészen pici gyerekek is belekóstoljanak abba, ahova papa-mama állandóan hétvégente eljár: a futóversenybe. Rajt a valódi, “nagyoknak” felállított rajtkapun keresztül, speakerrel és célba éréssel, ahol minden lurkót valódi, igazi VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton befutóéremmel ajándékozunk meg, nyakba akasztva, ahogy az dukál! Olyannal, amivel anyuék is mindig pózolnak az Insta sztorikon. A Babyrunra karonülő csecsemőtől a picit nagyobbakig, mindenkit várunk, legyen ez egy olyan alkalom, ahol az albumba bekerül: “Az első futóversenyem, az első Tihanyom!”. Természetesen a versenyen a szülői kíséret nem csak megengedett, de javallott is.

  További részletekért kérlek, látogasd meg a 400M Babyrun táv oldalát.

 • 400M Babyrunon van helyezés?

  Nincsen, hiszen ide az egészen pici, babakocsis gyerekektől mindenkit várunk, aki szeretné megtapasztalni, milyen egy versenyen résztvenni.

  További részletekért kérlek, látogasd meg a 400M Babyrun táv oldalát.

 • 400M Babyrunra lesz helyszíni nevezés?

  Most, a nevezés megnyitása előtt úgy gondoljuk, lesz, de csak korlátozott számban – hiszen elegendő befutóéremmel kell tudunk készülni minden futónak. A későbbiekben, ahogy közeledik az esemény pontosabb tájékoztatást is tudunk adni. Mindenképpen jó tanács, hogy ha nem akartok lemaradni róla, akkor nevezzetek elő!

  További részletekért kérlek, látogasd meg a 400M Babyrun táv oldalát.

 • 400M Babyrunra lesz futópóló?

  Legfontosabb: a nevezés nem tartalmaz pólót! Ez mindig egy nagy dilemma, néha kevés a gyerekpóló (XS), néha sok. Sajnos ebből kifolyólag nem nagyon merünk ebből nagyobb mennyiséget legyártani. Ha mégis szeretnétek, akkor érdemes a helyszínen a Futniszép shopban érdeklődni XS-es mérettel kapcsolatban. Gyerekméretet egyelőre nem tervezünk külön gyártani.

  További részletekért kérlek, látogasd meg a 400M Babyrun táv oldalát.

 • Hogy lehet nevezni a 400M Babyrunra?

  Ugyanúgy, ahogy az összes többi távra is. Regisztráld a kis futót a fiókodba, majd nevezd be.

  További részletekért kérlek, látogasd meg a 400M Babyrun táv oldalát.

Nem találtam semmit. Próbáld máshogy.

Segíts kibővíteni a kisokosokat!

Olyan kérdésbe futottál bele, ami a lusta trehányságunk miatt nem szerepel a Kisokosban, pedig az Isten is oda teremtette? Vedd kezedbe az ügyet, légy jó fej és tégy az emberiségért: küldd el nekünk a kérdésed!

Nem találtad meg a kérdésedre a választ?

Írj nekünk üzenetet a kapcsolat oldalon és hamarosan válaszolunk. 🙂