Tihanyról

Tihany… a falu, az ekhó, a kecskeköröm, legenda, Illyés, Németh László, barátlakások, apátság, levendula… De azoknak, akik időt töltenek itt, nem csak ennyi: nekünk Külső,- és Belső-tó, nekünk szerpentin, Aranyház, szőlő, bor, vízpart, balatoni szél, mezők és sokszor az egész világ.

Az ország egyik legszebb pontja, a“Balaton gyöngyszemeként”is aposztrofálják, mégis kevés az a sport és szabadidős esemény, amelyik végigvezet rajta. A verseny szervezésénél fontos volt, hogy javarészt közúton és azok mellett a látnivalók mellett haladjon el, amik emlékezetessé teszik a félszigetet. A táv legnagyobb része így a balatoni bicikliúton és főúton, az utolsó harmad egy szakasza pedig közvetlen a festői Belső-tó partján halad döngölt földúton.
A harmadik versenyünket nyár elejére időzítettük, így minden induló a felkészülési ideje második harmadában látogathat el hozzánk. Reményeink szerint a “tájvédelmi körzet” besorolás alá eső félsziget, a falu kínálta kulináris lehetőségek, az egynapos fesztivál programjai és a gyönyörű vonalvezetésű pálya változatlanul alkalmassá teszik a Tihanyi Félmaratont, hogy az északi part jellegadó versenyévé váljék, s mindamellett megférjenek mellette a profik, amatőrök, fiatalok és családosok.

Close Menu