Világbajnoki ezüstérmes, Bódis Tamás ultrafutó!

Az Ultrabalaton és Spartathlon győztes hosszútávfutó Bódis Tamás, emberfeletti küzdelem után lett világbajnoki ezüstérmes, új magyar csúccsal, vasárnap reggel Franciaországban. Mind egyéniben, mind csapatban, Csécsei Zoltánnal és Halama Leventével, a dobogó második fokára állhatott. Az eseményen 45 ország 363 sportolója vett részt, 153 nő és 210 férfi. 

Bódis Tamás – TaxiPlus World Kft.

Tamás 276,222 km-t tudhat a háta mögött, a 24 órán át tartó világversenyen. 24 éve nem született ilyen hatalmas eredmény. Bogár János, 1994-ben a szegedi Európa-bajnokságon futott 263.17 km-es csúcsát sikerült ma Tamásnak megdöntenie. 

 A TaxiPlus társaság 31 éves kollégája, rendkívül fiatalnak mondható az ultrafutók között, a magyar válogatott sportolói közül is a legifjabb. Az Albi városában megrendezésre kerülő ultrafutó világbajnokságra csütörtök hajnalban indult útnak a magyar csapat, 7 versenyzővel. A pénteki felkészítő napot követően, a szombat délelőtt 10 órakor induló versenyen, 24 órán keresztül, vasárnap reggelig futottak a résztvevők. 

Tamás az ultrafutást követően a TaxiPlus World Kft. munkatársának, elsők között adott interjújában, a következőket nyilatkozta:

„Korábban mindenhol azt mondtam, hogy a Spartathlon volt életem legnehezebb megmérettetése, azonban ezt überelni tudta az elmúlt 24 óra. Életem legnagyobb küzdelme, legnehezebb versenye volt az utóbbi.” 

Tamás, szeptemberben nyerte meg az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultrafutást, a Spartathlont. 1991 után lett győztes újra magyar férfi futó, ezen az emberfeletti kitartást igénylő eseményen. 

„A két verseny elég közel volt egymáshoz, a Spartathlont követően három kemény edzésekkel, felkészülésekkel teli hét állt előttem, a világbajnokságig. Enyhe sérüléssel indultam neki szombat reggel 10 órakor a futásnak, amit még a korábbi versenyen sikerült szereznem. Azóta is zsibbadt és fájt az egyik lábujjam. A verseny során rendszeresen voltak fizikai fájdalmaim, és többször volt holtpontom, amit most kifejezetten holtpontként említenék. Korábban a „nehézség” jelzőt használtam, azonban ezek a mély lelki és fizikai állapotok most túlmutattak minden korábbin. Többször megfordult a fejemben, hogy meg kellene állni, azonban mindig túl tudtam gördülni ezeken a gondolatokon. Próbáltam magam zenével motiválni, illetve nagyon sokat jelentettek segítőim pozitív, támogató szavai a pálya széléről.” 

Gratulálunk az összes résztvevőnek és kellemes regenerálódást kívánunk! 

Forrás: TaxiPlus World Kft.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések