Zsírégetés hatékonyan

Egyre több réteg ruha van rajtunk, így sokan hajlamosak vagyunk elengedni magunkat a téli időszakra. Aztán márciusban sikítva ugrunk le a mérlegről, és azonnal megbánjuk azt a sok nasit, meg kihagyott edzést. Ha még most észnél vagyunk, behúzzuk a kéziféket bejgli terén, és kitartóak maradunk, akkor nyár elején sokkal könnyebb lesz elérni a tökéletes a nyári formát is. Hoztunk Nektek 5 alapszabályt, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, ha a súlyunk megtartása, vagy fogyás a cél. 

Gyorsítsd fel az anyagcserédet!

Anyagcseréd felpörgetésével megemelheted a pulzusodat, és hatékonyabban égetheted a kalóriákat edzésen. Egy-egy étkezés kihagyásával nem segítesz, hanem rontassz a helyzeten: nem adod meg magadnak a szükséges vitaminforrásokat, felborult a vércukrod, az anyagcseréd lelassul. Helyette egyél napi 4-5-ször kisebb adagokat, egészséges és alacsony szénhidráttartalmú ételt. +Tipp: bizonyos ételek fogyasztása kifejezetten felgyorsíthatják az anyagcseréd: ilyen például a zöld tea, vagy a matcha tea.

Próbáld ki az intervallum edzést!

Ha fogyni akarsz, nem is tehetsz jobbat magaddal edzés során: a tanulmányok azt mutatják, hogy a nagy intenzitású intervallum edzések több zsírt égetnek, mint a hagyományos kardió edzés. Hogy mit kell tenned? Pofon egyszerű! Ha legközelebb futsz, csak iktass be néhány rövid sprintet, térj vissza a rendes tempóba, majd kezdd elölről.

Ne italozz!

Köztudott, hogy az alkohol csak mértékkel fogyasztandó, de a kutatások arra is rámutattak, hogy ha evés után alkoholt fogyasztasz, a szervezeted a méreganyag lebontására törekszik, az emésztés pedig háttérbe szorul. Ezáltal kevesebb zsír ég, és több halmozódik fel. Az egészséges fehérjedús ételek fogyasztása kevesebb cukrozott és alkoholos ital mellett segíthet, viszont vitathatatlanul a víz a legjobb választás.

Erőedzés

Habár az aerob és kardió edzések kiválóak, egy jó kis súlyzós edzés még órákkal az edzés után is égeti a zsírt. Tehát amikor gyúrás után már letusolva a kanapén pihensz, több kalóriát égetsz, mintha kardió edzést végeztél volna. Szuper, nem?!

Aludj eleget!

És a legjobb hír: a Chicagói Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a rossz alvás felborítja az anyagcserét. Elég néhány nyugtalan éjszaka, és az inzulin (a cukor keményítővé, majd energiává alakításához szükséges hormon) termelése máris lecsökken. Ha tested nem megfelelően reagál az inzulinra, nem fogja tudni lebontani a véráramban lévő zsírt, így az elraktározódik. Igyekezz minden nap ugyanakkor lefeküdni, és kapcsolj ki minden kütyüt magad körül. A futóknak nem szabad alábecsülniük az alvás szerepét, tehát amint végére értél a cikknek, irány az ágy! 🙂 Holnap reggel egy új nap virrad, amikor kipróbálhatod a zsírégető technikákat! Sok szerencsét!
 

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések