Versenyszabályzat

Figyelem, a Versenykiírás a Versenyszabályzattal együtt értelmezendő! A Versenyre való nevezéssel a nevező kijelenti, hogy megismerte és elfogadta a Versenyszabályzatot. A Versenyszabályzat ELÉRHETŐ ITT.

 

Időpont: 2022. augusztus 21., vasárnap – 04:00 – 12:00

Rajt és cél helyszín: Badacsony hajóállomás – Szentbékkálla, Káli Lovas Póló Klub
Rajt: 06:40, szakaszosan.
Kategória: 21K egyéni

 1. Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2022. augusztus 21-én megrendezésre kerülő V. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Bowman & Becker Kft. (2462 Martonvásár, Dózsa György út 2., cégjegyzékszám: 07-09-027428, adószám: 25789485-2-07), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
 2. A futóversenyt a Szervező egyéni 21 km félmaratoni távon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása. A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján állítanak fel rangsort.

I. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

 1. Pólóméret módosításra és lemondásra 2022. július 20. 12:00-ig van lehetőség.
 2. Résztvevői név és kategória módosítást legkésőbb 2022. augusztus 01., 12:00-ig van lehetőség megtenni.
 3. Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
 4. A rendezvény létszámkorlátos, mely 666+1 fő.A nevezések feldolgozása banki tranzakciók szerinti sorrendben történik. Amennyiben a nevező befizetése azt követően kerül feldolgozásra, hogy a létszám már megtelt, úgy nincs lehetősége résztvenni, az összeget a szervező a nevező részére visszautalja.
 5. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot kizárólag házhozszállítással vehetik át.
 6. Helyszíni rajtcsomagátvétel: nincs.
 7. Külön kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre a honlapon és az infopackokban utalunk, mert a feltorlódó autók miatt a verseny menete is akadályozva lehet.
 8. A versenyen való részvételhez kizárólag a házhozszállítással átvett rajtcsomag szükséges.
 9. A versenyen való részvétel a videós és fotós felvételek miatt kizárólag a hivatalos mezben lehetséges, ezalól kivétel, hogyha valaki mez nélküli ún. szimpla csomagot igényelt.
 10. A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt és a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.
 11. Szintidő: 3 óra

II. Nevezés menete

 1. A Szervező csak előnevezést biztosít.
 2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
 3. A Szervező előnevezést 2021. január 1., 07:35-től fogad, az érvényes nevezés egyben magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is. Nevezni a létszámlimit végéig lehetséges.
 4. A Szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít.
 5. A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása.
 6. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése elfogadása, mely a nevezőfelületen elektronikusan történik.
 7. Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Nevezés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
 8. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
 9. Amennyiben az online nevezési lapon egyidejűleg több nevezést is adnak le (a nevezőn kívül további személyek részvételi szándékát is magába foglaló előnevezés esetén, továbbiakban: További Érintettek) a nevezést leadó (továbbiakban: a Megrendelő) kötelezettsége a további érintett személyek maradéktalan tájékoztatása a Versenyszabályzatról, egyben a nevezés leadásával kijelenti, hogy a További Érintettek a Versenyszabályzat teljes és maradéktalan tartalmáról tájékoztatva lettek, illetve annak minden pontjával egyetértenek. Az ebből fakadó problémás kérdésekben az Előnevező vállalja a felelősséget, hogy a többi, általa nevezett További Érintettek a Versenyszabályzat valamennyi pontjával egyetértenek, azzal kapcsolatban félreértés részükről nem merült fel.

III. Kutyás futás

 1. Szervezők lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek háziállattal (továbbiakban: Kisállat) történő közös futásra, melynek a részleteit, feltételeit és az azzal kapcsolatos kötelezettségek a Versenyszabályzat „Kutyás futás” bekezdésben található.
 2. A kisállattal történő részvételre kizárólag a vonatkozó Felelősségátvállalási nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Nyilatkozattétel megtagadás esetén a Szervezők fenntartják a jogot a futó kizárására.
 3. A kisállatokkal indulók aláírásukkal egyben kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen, valamint a zsúfolt rajtra való tekintettel baleset megelőzés érdekében a rajtnál a leghátsó sorból indulnak, megelőzve ezzel annak esélyét, hogy a résztvevők véletlenül a Kisállatra tapossanak. Aláírásukkal továbbá a Kisállat által okozott bárminemű balesetért teljes körűen vállalják a felelősséget!
 4. A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak arra, hogy fokozott figyelemmel lesznek az áthaladó gépjármű, gyalogos és bármely egyéb forgalomra, hogy a Kisállatal a közlekedőket ne zavarhassák. Állattartói kötelezettségeinek megfelelően kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, anyagi kár és bármely egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.

IV. Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

 1. A nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (kategóriáktól eltérően: a versenynek emléket állító egyedi befutóérem minden résztvevőnek, live chipes időmérés, egyedi technikai futópóló, rajtszám, orvosi felügyelet, a szervezés teljes kivitelezése, a frissítőpontok, illetve a támogatók által felajánlott ajándékok).
 2. Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti a Szervező által az BUDAPEST Banknál vezetett 10100792-05959300-01005009 bankszámlaszámára, melyről elektronikus számlát kap. Befizetésnél a befizetőt a közleményben megadott nevezési kód alapján tudjuk azonosítani, annak megadása tehát a közlemény rovatban kötelező! Több Versenyző nevezési díjának együttes utalására is van lehetőség, ebben az esetben a közlemény rovatban több, vesszővel elválasztott nevezési kódot kérünk megadni.
 3. A nevezés leadásával egyidejűleg a Versenyző elfogadja, hogy a Szervező elektronikus számlát bocsájtson ki részére. A Bowman and Becker Kft. környezetvédelmi alapelvei szerint kerüli a papír alapú számlázást, melynek megfelelően elektronikus számla kibocsájtó. Papír alapú számla kérését a nevezéssel egyidőben kérjük jelezni!
 4. Több versenyző együttes utalása esetén a számla az igénylő nevére kerül kiállításra.
 5. Nevezésnél lehetőség van úgynevezett “szimpla csomagot” kérni, mely esetben a rajtcsomag a pólót nem tartalmazza.
 6. Az előnevezésnél a már regisztrált nevezők számának függvényében változik a részvételi díj. Fontos tehát, hogy a nevezési díj minden esetben a leadott előnevezők számától függ. Mivel a nevezések a Szervezőkhöz időrendi sorrendben érkeznek, így tudják megállapítani, ki volt előbb. Ezekszerint a részvételi díj az alapján lesz kalkulálva, hogy a nevezés BEKÜLDÉSEKOR (tehát nem generált díjbekérő kiküldésétől!) hogy áll a regisztráltak száma. Megjegyezendő továbbá, hogy a szám nem a kategóriánkénti résztvevőktől függ, hanem a teljes létszámtól.
 7. Pólóméret módosításra 2022. augusztus 01. és a nevezés visszamondásra 2022. május 20., 12:00-ig van lehetőség.
 8. Ezt követően résztvevői név és kategória módosításra 2022. augusztus 01. 12:00-ig van lehetőség kizárólag annak a feltételével, hogy a nevezést átvállaló már csak az eredeti nevezésben szereplő adatokkal, névvel, póló mérettel és korcsoportban tud rajthoz állni.

V. Részvételi díjak:

Az létszámba a már megvásárolt szezonbérletek is beleszámítanak.

1-222 fő – ár: 12.000.-, póló nélkül: 11.000.-/fő
223-444 fő – ár: 13.000.-, póló nélkül: 12.000.-/fő
444 fő fölött – ár: 14.000.-, póló nélkül: 13.000.-/fő

A fenti árak résztvevőnként értendőek páros nevezés esetén.

VI. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

7. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

1.     A helyszíni nevezés jelen álláspont szerint nem lehetséges!

2.     Amennyiben a Szervező úgy dönt, hogy helyszíni nevezésre lesz mód, helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben szükséges befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követően kerülnek kipostázásra (pl.: méretre készített újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton technikai futópóló, egyedi befutóérem, stb.), a chipes időmérés helyszíni nevezés esetén nem garantált.

3.     Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező 2022. május 20., 12:00-tól az adminisztrációk és készletek véglegesítése miatt nem téríti meg.

4.    Amennyiben a Versenyző a futóversenyen nem vesz rész és azt a versenyt megelőzően legkésőbb 2022. május 20., 12:00-ig jelzi, abban az esetben a Szervező a nevezési díj 100%-át a Versenyzőnek visszautalja. 2022. május 20., 12:00 után a rajtcsomagok véglegesítése miatt erre már nincsen lehetőség.

5. Amennyiben olyan drasztikus időjárási (az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a Verseny napján az átlagos napközbeni hőmérséklet nem éri el az 5fokot vagy eléri a 40fokot; hó-, illetve jeges eső esése esetén; vihar vagy vihar erejű szél esetén) vagy egyéb, előre nem látható tényező lép fel (pl.: járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet), mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, illetve megtartását, a Szervező diszkrécionális jogköre a Verseny megtartása vagy annak elhalasztása. A Verseny elnapolásáról a Szervező haladéktalanul értesíti a Versenyzőket és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítése a diszkrécionális jogköre.

6. A Versenyző kifejezetten tudomásul veszi, hogy az általánosan elfogadott vis maior esetek mellett vis maior-nak minősül az is, ha korlátozás, járványügyi helyzet ugyan közvetlen kihatással nincs a futóverseny megtartására, de a kialakult helyzetre figyelemmel a Szervező saját belátása szerint – különösen de nem kizárólagosan magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a futóverseny elhalasztása mellett dönt. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítése a diszkrécionális jogköre.

7.       Az előnevezett, ám a versenyen egyéb okból meg nem jelent Versenyző rajtcsomagját a versenyt követően postai úton, utánvéttel vagy pedig előreutalt postai költséggel van lehetőség átvenni.

VII. A nevezési díj tartalma

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza

 1. részvétel a futóversenyen
 2. live chipes időmérés,
 3. sms értesítés az eredményről
 4. egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére a hu-tól,
 5. a futóútvonalak biztosítása (rendőrség, polgárőrség),
 6. egészségügyi ellátás biztosítása,
 7. közös bemelegítés,
 8. a mezőny felvezetése és kíséret,
 9. rajtszám,
 10. egyedi technikai futópóló,
 11. frissítőpontokon víz, a Penco professzionális izotóniás italai és szőlőcukor, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcsök, csokoládé stb, stb.,
 12. öltözési lehetőség,
 13. helyezettek serleggel és éremmel való díjazása,
 14. nevezési csomag postázása,
 15. továbbá a verseny támogatói által felajánlott tárgyak, ismertetők.

VIII. A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

21 km-es egyéni félmaraton távon:

0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

10 km-es egyéni félmaraton távon:

0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

21 km-es váltó félmaraton távon:

Abszolút 1-2-3.

IX. A verseny napja, rajt

 1. A Szervező étkezési lehetőséget biztosít a Versenyzők és a helyszínre látogatók számára. Az étkezési lehetőséget térítés ellenében lehet igénybe venni a célba érkezés után.
 2. A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
 3. 04:00-tól a versenyközpont megnyitja kapuit
 4. 04:45-kor a jelenlévőket elszállítjuk a Révfülöpi kikötőbe
 5. 05:20 – a Füred katamarán elindul a Balaton közepére
 6. 05:47 – közös napfelkelte a nyílt vízen
 7. 06:20 – kikötés a Badacsonyi kikötőben
 8. 06:22 – közös bemelegítés
 9. 06:25:00 – szakaszos rajt
 10. 09:45-től – eredményhirdetés

X. Útvonal

 1. Szervező a 21 km versenytávra egyféle útvonalat jelöl ki.
 2. Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, rendőrök és polgárőrök biztosítják.
 3. A Szervező átlagosan 4 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, Penco izotóniás ital, szőlőcukor, stb.) magához venni.
 4. A frissítőpontokon tartózkodó Segítők alap egészségügyi ellátást biztosítanak, komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó orvossal felveszi a kapcsolatot.
 5. A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
 6. A Szervező a Versenyzők előtt felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után gépjárművel ellenőrzi az útvonalat.

XI. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

 1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https://www.facebook.com/napfelkeltefelmaraton oldalon és a futniszep.hu oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
 2. Szervező fenti oldalakon (illetve alvállalkozói oldalán pl.: futofoto.hu) jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat, melyen rajtszámmal és névvel felismerhető formában szerepel vagy szerepelhet. Amennyiben ehhez a versenyző nem járul hozzá, azt a versenyző a szervezőnek írásos alapon a info@futniszep.hu címben jelezheti.
 3. A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06-20-375-6116-os telefonszámon vagy az info@futniszep.hu e-mail címre való üzenet küldésével. Az ezeken kívül érkező kérdések megválaszolását a Szervező nem garantálja.
 4. Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
 5. A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
 6. A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
 7. A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
 8. A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
 9. A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységé Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.

XII. Óvási eljárás

 1. A Versenyszabályzatban nem tárgyalt esetekben az óvási bizottság dönt.
 2. Óvni a Versenyszabályzatban foglaltak megsértése esetén lehet, részletes leírásban, tárgy és rajtszám megjelölésével, a Szervezőnél írásban benyújtva.

XIII. Részvételi jogosultság

 1. Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
 2. Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a Versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig elutalja a megadott bankszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
 3. Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció lezárta után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
 4. A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a polójára erősített rajtszámot.
 5. A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.
 6. A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
 7. A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.
 8. A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Szentbékkálla, 2020. április 7.