Kötelező felelősségvállalói nyilatkozat

A Bowman and Becker Kft. által szervezett sportrendezvényeken történő részvételhez feltétel az alábbak elfogadása:

 1. A Bowman and Becker Kft. által rendezett rendezvényeken saját felelősségre, a versenyeknek megfelelő egészségi állapotban veszek részt.
 2. Tudomásul veszem, hogy a versenyek közutat érintenek, azokon a KRESZ szabályainak megfelelően haladok keresztül, vagy érintem azokat.
 3. A versenyre vonatkozó esetkocsi telefonszámát telefonomban elmentem, így esetleges sérülés esetén közvetlenül a segítséget tudom hívni, így értékes időt spórolva.
 4. Tudomásul veszem, hogy a verseny szervezők utasításait a versenyek zavartalan lebonyolítása érdekében köteles vagyok betartani.
 5. Amennyiben a szervezők külső körülményekből kifolyólag úgy ítélik meg, tudomásul veszem az előre kijelölt pálya megváltoztatását és a verseny alatt azon haladok.
 6. Főbb közlekedési csomópontokban tudomásul veszem és betartom a rendőri irányítást.
 7. Valamennyi közlekedési csomópontban és fordulópontban tudomásul veszem és betartom a jelen lévő szervezők iránymutatását.
 8. Tudomásul veszem, hogy fejhallgatóval nem vehetek részt a versenyen. Amennyiben mégis így tennék és ebből kifolyólag nem értesülök információkról (mert nem hallom), azok miatt a szervezőket felelősség nem terheli, bármilyen jellegű kártérítési jogomról lemondok.
 9. Elfogadom, hogy a rendezvények útvonala nem zárt, azon más is közlekedhet, így pl. kerékpáros, gyalogos, adott esetben arra haladó gépjárművel találkozhatok, az ilyen eseteket köteles vagyok a KRESZ szabályainak megfelelően eljárni.
 10. A verseny alatt köteles vagyok a szervezőktől kapott rajtszámot mindvégig jól látható módon, mellkason vagy rajtszámtartó övön (elöl) viselni.
 11. Elfogadom, hogy a pálya elhagyása, annak rövidítése kizárást von maga után.
 12.  A szervező ésszerű ellenintézkedést és figyelemfelhívást megtesz, de ha ennek ellenére a pálya egyenetlensége miatt (kátyu, bucka, lépcső, padka, stb.) szerzek sérulés úgy teljes kártérítési jogomról lemondok.
 13. Hozzájárulok, hogy a rólam készül fotókat, mozgókép anyagokat a szervezők a korlátlan ideig felhasználják promóciós tevékenységre, a későbbiekben ellenszolgáltatásért nem vagyok jogosult fellépni. Amennyiben a közölt képeket adatvédelmi okból kifolyólag később mégis szeretném töröltetni, a szervező ügyfélszolgálatán van lehetőségem azt kérvényezni.
 14. Elfogadom, hogy a kutyás kísérettel történő futás esetében külön eljárás alá tartozom és az utolsó sorból indulok, kísérő állatomat pórázon és jól szellőző, a légzésében nem akadályozó szájkosárban tartom, az általa hagyott ürüléket összegyűjtöm.