V. Szigligeti Félmaraton Versenyszabályzat

Az V. Mapei Szigligeti félmaraton versenykiírása

Időpont: 2020. szeptember 12., szombat – 07:00-tól
Rajt és cél helyszín: Szigligeti Fizetős Strand. Szigliget, Soponyai út

Rajtok

╲ RAJT
╲ 10:00 – Befutóérem 3K és Perozin 6K
╲ 10:45 – Leier Autó MINI 9K
╲ 11:15 – 400m babyrun a versenyközpontban
╲ 12:00 – Mapei 21K egyéni, Cornexi páros és Runner’s World trió

 1. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!
 1. Kategóriákon belüli bármilyen módosításra 2020. augusztus 12., 24:00-ig van lehetőség.
 2. Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
 3. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot augusztus végétől előzetesen is átvehetik, erről időben információt osztunk meg.
 4. Helyszíni rajtcsomagátvétel: szeptember 11-én 12:00-tól 18:00-ig, valamint 12-én reggel 07:00-tól legkésőbb 11:00-ig a versenyközpontban.
 5. Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a rajtcsomagért, a verseny napján torlódás alakulhat ki.
 6. Külön kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre a honlapon és az infopackokban utalunk, mert a feltorlódó autók miatt a verseny menete is akadályozva lehet.
 7. A parkoló egy magánkézben álló terület, melynek a költsége idén is 1.000.- Kérjük, hogy ezt készítsétek ki a gyorsabb bejutás érdekében.
 8. Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációhoz hozza magával az online nevezés és befizetés után kapott visszaigazoló számlát, illetve személyi azonosításhoz szükséges okmányt. A visszaigazoló számla bemutatása mobiltelefonon, táblagépen is megtörténhet!
 9. A Szervezők a nevezések beérkezésére való tekintettel a kategóriák változtatására a jogot fenntartják.
 10. A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.
 11. A végső határidőkön túl való nevezések átruházásánál a díjazásban már nem tudjuk figyelembe venni a teljesítményt, hiszen ezesetben a versenyző sem nem saját névvel, sem nem saját korcsoportben teljesíti a távot!

2. Versenyszabályzat

 1. Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2020. szeptember 12-én megrendezésre kerülő IV. Mapei Szigligeti Félmaraton futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Bowman and Becker Kft. (2462 Martonvásár, Dózsa György u 2., cégjegyzékszám: 07-09-027428, adószám: 25789485-2-07), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
 2. A futóversenyt a Szervező egyéni 400m, 3, 6, 9 és 21 km, valamint 21K páros és 21K trió félmaratoni váltóban hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása. A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján állítanak fel rangsort.

3. Nevezés menete

 1. A Szervező előzetes tervek szerint csak előnevezést biztosít.
 2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
 3. Csak előnevezve van lehetőség arra, hogy a rajtcsomag a verseny napján átvehető legyen. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, akkor a csomag kipostázásra kerül, melynek ideje 4-8 hét.
 4. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, arra 2020. szeptember 12., 07:00-11:00-ig van lehetőség. Helyszíni nevezés esetén a technikai futópóló, az egyedileg gyártott befutóérem és a rajtcsomag egyes részei postán kerülnek kiküldésre a rendezvényt követő 4-8 héten belül. Helyszíni nevezés esetén a chipes időmérést garantálni nem tudjuk!
 5. A Szervező az előnevezéshez online nevezési felületet biztosít.
 6. A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása.
 7. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, mely a honlapon (futniszep.hu) megtalálható.
 8. Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
 9. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
 10. Amennyiben az online nevezési lapon egyidejűleg több nevezést is leadnak (egyéni esetén több induló, valamint csapatok, páros váltók, trió váltók és egyéb, a nevezőn kívül további személyek részvételi szándékát is magába foglaló előnevezés esetén, továbbiakban: További Érintettek) a nevezést leadó (továbbiakban: a Megrendelő) kötelezettsége a további érintett személyek maradéktalan tájékoztatása a Versenyszabályzatról, egyben a nevezés leadásával kijelenti, hogy a További Érintettek a Versenyszabályzat teljes és maradéktalan tartalmáról tájékoztatva lettek, illetve annak minden pontjával egyetértenek. Az ebből fakadó problémás kérdésekben az Előnevező vállalja a felelősséget, hogy a többi, általa nevezett További Érintettek a Versenyszabályzat valamennyi pontjával egyetértenek, azzal kapcsolatban félreértés részükről nem merült fel.

4. Kutyás futás

 1. Szervezők lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek háziállattal (továbbiakban: Kisállat) történő közös futásra, melynek a részleteit, feltételeit és az azzal kapcsolatos kötelezettségeket a Versenyszabályzat „Kutyás futás” bekezdésben található.
 2. A kisállattal történő részvételre kizárólag a vonatkozó Felelősségátvállalási nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Nyilatkozattétel megtagadás esetén a Szervezők fenntartják a jogot a futó kizárására.
 3. A kisállatokkal indulók aláírásukkal egyben kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen, valamint a zsúfolt rajtra való tekintettel baleset megelőzés érdekében a rajtnál a leghátsó sorból indulnak, megelőzve ezzel annak esélyét, hogy a résztvevők véletlen a Kisállatra tapossanak. Aláírásukkal továbbá a Kisállat által okozott bárminemű balesetért teljes körűen vállalják a felelősséget!
 4. A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak arra, hogy fokozott figyelemmel lesznek az áthaladó gépjármű, gyalogos és bármely egyéb forgalomra, hogy a Kisállatal a közlekedőket ne zavarhassák. Állattartói kötelezettségeinek megfelelően kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, anyagi kár és bármely egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.

5. Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

 1. Félmaratoni egyéni, páros, trió, céges csapatváltó, 6 és 9km-es egyéni Shortrun futás kategóriákban a nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (a versenynek emléket állító egyedi befutóérem minden résztvevőnek, chipes időmérés, egyedi technikai futópóló, rajtszám, orvosi felügyelet, a szervezés teljes kivitelezése, a frissítőpontok, illetve a támogatók által felajánlott ajándékok).
 2. Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti a Szervező által a BUDAPEST Banknál vezetett Bowman and Becker Kft., 10100792-05959300-01005009 bankszámlaszámára, melyről elektronikus számlát kap. A számlát a helyszínen kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten bemutatva lehet regisztrálni. Utalás esetén a könnyebb azonosíthatóság érdekében a közlemény rovatban fel kell tüntetni a Versenyző NEVEZÉSI KÓDJÁT, melyet az előnevezést követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki. Több Versenyző nevezési díjának együttes utalására is van lehetőség, ebben az esetben a közlemény rovatban a nevezési kódokat vesszővel elválasztva szükséges felsorolni.
 3. Több versenyző együttes utalása esetén a számla az igénylő nevére lesz kiállítva!
 4. A verseny szakaszosan és összesen 2500 előnevezést fogad.
 5. Nevezésnél lehetőség van úgynevezett “szimpla csomagot” kérni, mely esetben a rajtcsomag a pólót nem tartalmazza.
 6. Az előnevezésnél a már regisztrált nevezők számának függvényében változik a részvételi díj. Fontos tehát, hogy a nevezési díj minden esetben a leadott előnevezők számától függ. Mivel a nevezések a Szervezőkhöz időrendi sorrendben érkeznek, így tudják megállapítani, ki volt előbb. Ezekszerint a részvételi díj az alapján lesz kalkulálva, hogy a nevezés BEKÜLDÉSEKOR (tehát nem generált díjbekérő kiküldésétől!) hogy áll a regisztráltak száma. Megjegyzendő továbbá, hogy a szám nem a kategóriánkénti résztvevőktől függ, hanem a teljes létszámtól.

6. Részvételi díjak

SÁV400M BABYRUN
Egységesen2 000 Ft. (nem tartalmaz pólót!)
SÁV3K
0 – 99 főig6 000 Ft. (szimpla: 4 000 Ft.)
100 – 200 főig7 000 Ft. (szimpla: 5 000 Ft.)
SÁV6K, 9K, 21K21K PÁROS21K TRIÓ
1 – 766 főig8 000 Ft. (szimpla: 7 000 Ft.)16 000 Ft. (szimpla: 14 000 Ft.)24 000 Ft. (szimpla: 21 000 Ft.)
767 – 1533 főig9 000 Ft. (szimpla: 8 000 Ft.)18 000 Ft. (szimpla: 16 000 Ft.)27 000 Ft. (szimpla: 24 000 Ft.)
1534 – 2300 főig10 000 Ft. (szimpla: 9 000 Ft.)20 000 Ft. (szimpla: 18 000 Ft.)30 000 Ft. (szimpla: 27 000 Ft.)

7. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

1.     A helyszíni nevezés jelen álláspont szerint nem lehetséges!

2.     Amennyiben a Szervező úgy dönt, hogy helyszíni nevezésre lesz mód, helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben szükséges befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követően kerülnek kipostázásra (pl.: méretre készített Mapei Szigligeti Félmaraton technikai futópóló, egyedi befutóérem, stb.), a chipes időmérés helyszíni nevezés esetén nem garantált.

3.     Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező 2019. július 12., 24:00-tól az adminisztrációk és készletek véglegesítése miatt nem téríti meg.

4.    Amennyiben a Versenyző a futóversenyen nem vesz rész és azt a versenyt megelőzően legkésőbb 2020. július 12. 24:00-ig jelzi, abban az esetben a Szervező a nevezési díj 100%-át a Versenyzőnek visszautalja. 2020. július 12. 24:00 után a rajtcsomagok végelgesítése miatt erre már nincsen lehetőség.

5. Amennyiben olyan drasztikus időjárási (az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a Verseny napján az átlagos napközbeni hőmérséklet nem éri el az 5fokot vagy eléri a 40fokot; hó-, illetve jeges eső esése esetén; vihar vagy vihar erejű szél esetén) vagy egyéb, előre nem látható tényező lép fel (pl.: járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet), mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, illetve megtartását, a Szervező diszkrécionális jogköre a Verseny megtartása vagy annak elhalasztása. A Verseny elnapolásáról a Szervező haladéktalanul értesíti a Versenyzőket és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítése a diszkrécionális jogköre.

6. A Versenyző kifejezetten tudomásul veszi, hogy az általánosan elfogadott vis maior esetek mellett vis maior-nak minősül az is, ha korlátozás, járványügyi helyzet ugyan közvetlen kihatással nincs a futóverseny megtartására, de a kialakult helyzetre figyelemmel a Szervező saját belátása szerint – különösen de nem kizárólagosan magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a futóverseny elhalasztása mellett dönt. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítése a diszkrécionális jogköre.

7.       Az előnevezett, ám a versenyen egyéb okból meg nem jelent Versenyző rajtcsomagját a versenyt követően postai úton, utánvéttel vagy pedig előreutalt postai költséggel van lehetőség átvenni.

8. A nevezési díj tartalma

 1. részvétel a futóversenyen,
 2. chipes időmérés,
 3. SMS értesítés a teljesítményről,
 4. egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére a befutoerem.hu öntödéjéből,
 5. a futóútvonalak biztosítása (rendőrség, önkéntesek, polgárőrség),
 6. egészségügyi ellátás biztosítása,
 7. közös bemelegítés,
 8. rajtszám,
 9. napközbeni programok,
 10. egyedi Mapei Szigligeti Félmaraton technikai hoszzú ujjú futómez,
 11. frissítőpontokon víz, a Penco professzionális izotóniás italai és szőlőcukor, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcsök, csokoládé stb, stb.,
 12. öltözési lehetőség,
 13. ruhatár,
 14. gyermek játszóház,
 15. helyezettek éremmel és serleggel való díjazása,
 16. nevezési csomag helyszínen való átvétele,
 17. befutócsomag.

9. A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

 • 3 km-es távon
  0-15 éves korig női és férfi 1-2-3.
  16-30 éves korig női és férfi 1-2-3.
  30 éves kor feletti női és férfi 1-2-3.
 • 6 km-es távon
  • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
 • 9 km-es távon
  • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
 • 21 km-es távon egyéniben
  • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
  • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
  • Csapatonként abszolút 1-2-3.
 • 21 km-es távon párosban és trióban
  • Abszolút 1-2-3.

A Szervező a kategóriákban az 1-2-3. helyezést egyedi serlegekkel, továbbá arany-, ezüst- és bronzéremmel díjazza.

10. A verseny napja, rajt

 1. A helyszín étkezési lehetőséget biztosít a Versenyzők és a helyszínre látogatók számára. Az étkezési lehetőséget térítés ellenében lehet igénybe venni a célba érkezés után.
 2. A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
 3. Rajtcsomagok átvétele: 2020. szeptember 11., 12:00-18:00-ig, és szeptember 12., 07:00-től 11:00-ig
 4. 07:00-tól a Szigligeti Strand megnyitja kapuit
 5. RAJT
 6. 10:00 – Befutóérem.hu 3K és Perozin 6K
 7. 10:45: Leier Autó MINI 9K
 8. 12:00: Mapei 21K egyéni, Cornexi páros és Runner’s World trió

11. Útvonal

 1. Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, rendőrök és polgárőrök biztosítják.
 2. A Szervező átlagosan 4 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, Penco izotóniás ital, szőlőcukor, stb.) magához venni.
 3. A frissítőpontokon tartózkodó Segítők alap egészségügyi ellátást biztosítanak, komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó orvossal felveszik a kapcsolatot.
 4. A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
 5. A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után gépjárművel ellenőrzi az útvonalat.

12. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

 1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https://www.facebook.com/szigligetifelmaraton/oldalon és a www.futniszep.huoldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
 2. Szervező a fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat nem szeretné közzétetetni, a Versenyző erre irányuló kifejezett írásos jelzésével forduljon a Szervező felé, melyben megjelöli rajtszámát is.
 3. A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06-20-375-6116-os telefonszámon vagy az info@futniszep.hu e-mail címre való üzenet küldésével. Az ezeken kívül érkező kérdések megválaszolását a Szervező nem garantálja.
 4. Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
 5. A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
 6. A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
 7. A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
 8. Az eredményhirdetésen nem megjelent, de helyezést elérő Versenyzőknek a nyereményt a Szervező vagy személyes átvétellel, vagy pedig a Versenyző saját költségén tudja postai úton továbbítani.
 9. A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
 10. A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységé Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
 11. Óvási eljárás:
  1. A Versenyszabályzatban nem tárgyalt esetekben az óvási bizottság dönt.
  2. Óvni a Versenyszabályzatban foglaltak megsértése esetén lehet, részletes leírásban, tárgy és rajtszám megjelölésével, a Szervezőnél írásban benyújtva.

13. Részvételi jogosultság:

 1. Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
 2. Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a Versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig elutalja a megadott bankszámlaszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
 3. Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
 4. A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt, jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a polójára erősített rajtszámot.
 5. A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.
 6. A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
 7. A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Budaörs, 2020. április 7.

Close Menu