VI. Szigligeti Félmaraton Versenyszabályzat

A lenti információk a tavalyi verseny szabályztatát tartalmazzák. Az idei verseny szabályzata szerkesztés alatt áll.

A VI. Mapei Szigligeti félmaraton versenykiírása

Időpont: 2021. szeptember 11., szombat – 08:00-tól
Rajt és cél helyszín: Szigligeti Strand. Szigliget, Soponyai út

Rajtok:

11:00

Riska 400m babyrun

12:00

3K

6K

Garmin 9K

Mapei 21K egyéni, Runner’s World Páros, Cornexi trió

I. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

 1. Kategóriákon belüli bármilyen módosításra 2021. június 12., 12:00-ig van lehetőség.
 2. Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
 3. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot augusztus végétől előzetesen is átvehetik, erről időben információt osztunk meg.
 4. Helyszíni rajtcsomagátvétel: szeptember 10-én 12:00-tól 18:00-ig, valamint 11-én reggel 08:00-tól legkésőbb 11:00-ig a versenyközpontban.
 5. Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a rajtcsomagért, a verseny napján torlódás alakulhat ki.
 6. Külön kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre a honlapon és az infopackokban utalunk, mert a feltorlódó autók miatt a verseny menete is akadályozva lehet.
 7. A parkoló egy magánkézben álló terület, melynek a költsége idén is 1.000.- Kérjük, hogy ezt készítsétek ki a gyorsabb bejutás érdekében.
 8. Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációhoz hozza magával az online nevezés és befizetés után kapott visszaigazoló számlát, illetve személyi azonosításhoz szükséges okmányt. A visszaigazoló számla bemutatása mobiltelefonon, táblagépen is megtörténhet!
 9. A Szervezők a nevezések beérkezésére való tekintettel a kategóriák változtatására a jogot fenntartják.
 10. A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.
 11. A végső határidőkön túl való nevezések átruházásánál a díjazásban már nem tudjuk figyelembe venni a teljesítményt, hiszen ez esetben a versenyző sem nem saját névvel, sem nem saját korcsoportban teljesíti a távot!

II. Versenyszabályzat

 1. Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2021. szeptember 11-én megrendezésre kerülő V. Mapei Szigligeti Félmaraton futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Bowman and Becker Kft. (2462 Martonvásár, Dózsa György u 2., cégjegyzékszám: 07-09-027428, adószám: 25789485-2-07), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
 2. A futóversenyt a Szervező egyéni 400m Babyrun, 3, 6, 9 és 21 km, valamint páros és trió félmaratoni váltóban hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása. A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján állítanak fel rangsort.

III. Nevezés menete

 1. A Szervező előzetes tervek szerint csak előnevezést biztosít.
 2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
 3. Csak előnevezve van lehetőség arra, hogy a rajtcsomag a verseny napján átvehető legyen. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, akkor a csomag kipostázásra kerül, melynek ideje 4-8 hét.
 4. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, arra 2021. szeptember 10., 12:00-tól 18:00-ig és 2020. szeptember 11., 07:00-11:00-ig van lehetőség. Helyszíni nevezés esetén a technikai futópóló, az egyedileg gyártott befutóérem és a rajtcsomag egyes részei postán kerülnek kiküldésre a rendezvényt követő 4-8 héten belül. Helyszíni nevezés esetén a chipes időmérést garantálni nem tudjuk!

IV. Nevezési lap kitöltése, nevezés benyújtása

 1. A Szervező az előnevezéshez online nevezési felületet biztosít.
 2. A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása.
 3. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, mely a honlapon (futniszep.hu) megtalálható.
 4. Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
 5. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
 6. Amennyiben az online nevezési lapon egyidejűleg több nevezést is leadnak (egyéni esetén több induló, valamint csapatok, páros váltók, trió váltók és egyéb, a nevezőn kívül további személyek részvételi szándékát is magába foglaló előnevezés esetén, továbbiakban: További Érintettek) a nevezést leadó (továbbiakban: a Megrendelő) kötelezettsége a további érintett személyek maradéktalan tájékoztatása a Versenyszabályzatról, egyben a nevezés leadásával kijelenti, hogy a További Érintettek a Versenyszabályzat teljes és maradéktalan tartalmáról tájékoztatva lettek, illetve annak minden pontjával egyetértenek. Az ebből fakadó problémás kérdésekben az Előnevező vállalja a felelősséget, hogy a többi, általa nevezett További Érintettek a Versenyszabályzat valamennyi pontjával egyetértenek, azzal kapcsolatban félreértés részükről nem merült fel.

V. Kutyás futás

 1. Szervezők lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek háziállattal (továbbiakban: Kisállat) történő közös futásra, melynek a részleteit, feltételeit és az azzal kapcsolatos kötelezettségeket a Versenyszabályzat „Kutyás futás” bekezdésben található.
 2. A kisállattal történő részvételre kizárólag a vonatkozó Felelősségátvállalási nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Nyilatkozattétel megtagadás esetén a Szervezők fenntartják a jogot a futó kizárására.
 3. A kisállatokkal indulók aláírásukkal egyben kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen, valamint a zsúfolt rajtra való tekintettel baleset megelőzés érdekében a rajtnál a leghátsó sorból indulnak, megelőzve ezzel annak esélyét, hogy a résztvevők véletlen a Kisállatra tapossanak. Aláírásukkal továbbá a Kisállat által okozott bárminemű balesetért teljes körűen vállalják a felelősséget!
 4. A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak arra, hogy fokozott figyelemmel lesznek az áthaladó gépjármű, gyalogos és bármely egyéb forgalomra, hogy a Kisállatal a közlekedőket ne zavarhassák. Állattartói kötelezettségeinek megfelelően kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, anyagi kár és bármely egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.

VI. Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

 1. Félmaratoni egyéni, páros, trió, céges csapatváltó, 6 és 9km-es egyéni Shortrun futás kategóriákban a nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (a versenynek emléket állító egyedi befutóérem minden résztvevőnek, chipes időmérés, egyedi technikai futópóló, rajtszám, orvosi felügyelet, a szervezés teljes kivitelezése, a frissítőpontok, illetve a támogatók által felajánlott ajándékok).
 2. Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti a Szervező által a BUDAPEST Banknál vezetett Bowman and Becker Kft., 10100792-05959300-01005009 bankszámlaszámára, melyről elektronikus számlát kap. A számlát a helyszínen kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten bemutatva lehet regisztrálni. Utalás esetén a könnyebb azonosíthatóság érdekében a közlemény rovatban fel kell tüntetni a Versenyző NEVEZÉSI KÓDJÁT, melyet az előnevezést követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki. Több Versenyző nevezési díjának együttes utalására is van lehetőség, ebben az esetben a közlemény rovatban a nevezési kódokat vesszővel elválasztva szükséges felsorolni.
 3. Több versenyző együttes utalása esetén a számla az igénylő nevére lesz kiállítva!
 4. A verseny szakaszosan és összesen 2500 előnevezést fogad.
 5. Nevezésnél lehetőség van úgynevezett “szimpla csomagot” kérni, mely esetben a rajtcsomag a pólót nem tartalmazza.
 6. Az előnevezésnél a már regisztrált nevezők számának függvényében változik a részvételi díj. Fontos tehát, hogy a nevezési díj minden esetben a leadott előnevezők számától függ. Mivel a nevezések a Szervezőkhöz időrendi sorrendben érkeznek, így tudják megállapítani, ki volt előbb. Ezekszerint a részvételi díj az alapján lesz kalkulálva, hogy a nevezés BEKÜLDÉSEKOR (tehát nem generált díjbekérő kiküldésétől!) hogy áll a regisztráltak száma. Megjegyzendő továbbá, hogy a szám nem a kategóriánkénti résztvevőktől függ, hanem a teljes létszámtól.
 7. A részvételi díjak szakaszosan és az alábbi módon emelkednek:

 • 1-700 előnevezőig: 8000.- /szimpla csomaggal: 7000.-
 • 701-1400 előnevezőig: 9000.-/ szimpla csomaggal: 8000.-
 • 1401 előnevezőtől: 10000.-/ szimpla csomaggal: 9000.-

VII. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

A helyszíni nevezés jelen álláspont szerint nem lehetséges!

 1. Amennyiban a Szervező úgy dönt, hogy helyszíni nevezésre lesz mód, helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben szükséges befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követően kerülnek kipostázásra (pl.: méretre készített Mapei Szigligeti Félmaraton technikai futópóló, egyedi befutóérem, stb.), a chipes időmérés helyszíni nevezés esetén nem garantált.
 2. Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező 2021. június 12., 12:00-tól az adminisztrációk és készletek véglegesítése miatt nem téríti meg.
 3. Amennyiben a Versenyző a futóversenyen nem vesz rész és azt a versenyt megelőzően legkésőbb 2020. június 12., 12:00-ig jelzi, abban az esetben a Szervező a nevezési díj 100%-át a Versenyzőnek visszautalja. 2020. július 13. után a rajtcsomagok véglegesítése miatt erre már nincsen lehetőség.
 4. Amennyiben olyan drasztikus időjárás lép fel, mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, a Szervező arról értesít és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére.
 5. Az előnevezett, ám a versenyen egyéb okból meg nem jelent Versenyző rajtcsomagját a versenyt követően postai úton, utánvéttel vagy pedig előreutalt postai költséggel van lehetőség átvenni.

VIII. A nevezési díj tartalma

 • A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:
 • részvétel a futóversenyen,
 • chipes időmérés,
 • egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére a befutoerem.huöntödéjéből
 • a futóútvonalak biztosítása (rendőrség, önkéntesek, polgárőrség),
 • egészségügyi ellátás biztosítása,
 • közös bemelegítés,
 • rajtszám,
 • napközbeni programok,
 • egyedi Mapei Szigligeti Félmaraton technikai hoszzú ujjú futómez,
 • frissítőpontokon víz, a Penco professzionális izotóniás italai és szőlőcukor, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcsök, csokoládé stb, stb.,
 • öltözési lehetőség,
 • gyermekfoglalkozás,
 • helyezettek éremmel és serleggel való díjazása,
 • nevezési csomag helyszínen való átvétele,
 • továbbá a verseny támogatói által felajánlott tárgyak, ismertetők.
 • A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

3 km-es távon

 • 0-15 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 16-30 éves korig női és férfi 1-2-3
 • 31 éves kor feletti női és férfi 1-2-3

6 km-es távon

 • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

9 km-es távon

 • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

21 km-es távon

 • 0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
 • 51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.

Csapatonként

 • abszolút 1-2-3.

A Szervező a kategóriákban az 1-2-3. helyezést egyedi serlegekkel, továbbá arany, ezüst és bronz emlékplakettel díjjazza.

IX. A verseny napja, rajt

 1. A helyszín étkezési lehetőséget biztosít a Versenyzők és a helyszínre látogatók számára. Az étkezési lehetőséget térítés ellenében lehet igénybe venni a célba érkezés után.
 2. A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
 3. Rajtcsomagok átvétele: 2021. szeptember 10-én 12:00-tól 18:00-ig, és 2021. szeptember 11., 08:00-tól 11:00-ig
 4. 08:00-tól a Szigligeti Strand megnyitja kapuit
 5. Versenyek rajtja

 1. Szervező az 6 km, 9 km és a 21 km versenytávokra kétféle útvonalat jelöl ki. A végleges útvonalat az időjárási körülmények függvényében választja ki és a futóverseny hetében teszi közzé.
 2. Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, rendőrök és polgárőrök biztosítják.
 3. A Szervező átlagosan 4 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, Penco izotóniás ital, szőlőcukor, stb.) magához venni.
 4. A frissítőpontokon tartózkodó Segítők alap egészségügyi ellátást biztosítanak, komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó orvossal felveszik a kapcsolatot.
 5. A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
 6. A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után gépjárművel ellenőrzi az útvonalat.

X. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

 1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https://www.facebook.com/szigligetifelmaraton/oldalon és a www.futniszep.huoldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
 2. Szervező a fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat nem szeretné közzétetetni, a Versenyző erre irányuló kifejezett írásos jelzésével forduljon a Szervező felé, melyben megjelöli rajtszámát is.
 3. A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06-20-375-6116-os telefonszámon vagy az info@futniszep.hu e-mail címre való üzenet küldésével. Az ezeken kívül érkező kérdések megválaszolását a Szervező nem garantálja.
 4. Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
 5. A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
 6. A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
 7. A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
 8. Az eredményhirdetésen nem megjelent, de helyezést elérő Versenyzőknek a nyereményt a Szervező vagy személyes átvétellel, vagy pedig a Versenyző saját költségén tudja postai úton továbbítani.
 9. A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
 10. A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységé Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
 11. Óvási eljárás:
 12. A Versenyszabályzatban nem tárgyalt esetekben az óvási bizottság dönt.
 13. Óvni a Versenyszabályzatban foglaltak megsértése esetén lehet, részletes leírásban, tárgy és rajtszám megjelölésével, a Szervezőnél írásban benyújtva.

XI. Részvételi jogosultság

 1. Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
 2. Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a Versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig elutalja a megadott bankszámlaszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
 3. Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
 4. A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt, jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal, mellkas tájékon pólóra erősített rajtszámot.
 5. A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.
 6. A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
 7. A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Budapest, 2021. november 7.