A pályáról

A Naplemente Félmaraton pálya hasonlóan a testvérééhez azért olyan különleges és motiváló, mert nem körpályás, azaz A pontból B pontba jutunk el vele. Hétköznapjainkban és más versenyeken sincs erre sűrűn lehetőség, mégis sokkal jobb érzés tudni, hogy a nagy fáradozásaink árán valóban eljutottunk valahová, haladtunk.

Ebből adódik, s másik nagy előnye, hogy ezáltal több településen haladhatunk keresztül, a pályaútvonal során megannyi szépséget fedezhetünk fel.

Egyetlen déli-parti versenyünkként újabb szerencsés jellemző, hogy a futniszép.hu versenyeitől már megszokott hegyvidéki emelkedőkkel szemben itt végig egyenes aszfaltút vár ránk (kb. 99%). Az összesen 119 méteres szintkülönbségével 55 métert már le is tudunk az elején, ahol végig lejtőn vehetjük fel a lendületet, a további szakaszban pedig egyetlen helyen találkozunk egy nagyobb, 30 méteres emelkedővel, ezen kívül tükörsík a pályánk.

Az útvonal gyakorlatilag végig a Balaton-kerülő bicikli úton halad Balatonboglártól Balatonföldvárig, s a legutolsó szakaszon egy csodálatos, ligetes sétányon befutva, megigéző hangulatban ünnepelhetjük meg a mögöttünk álló félmaratoni távot.