Bemutatjuk: Saucony Hurricane ISO futócipő – A Saucony szuperkényelmes csúcsmodellje

A világ legrégebbi futócipő márkája, a Saucony évről évre olyan új fejlesztéseket mutat be, amelyek mind a hobbi, mind pedig a profi futók kényelem és sebesség iránti vágyát kielégítik. A 2016-os év csúcskategóriás, stabil futócipője, a Hurricane ISO 2, és idei, továbbfejlesztett változata az ISO 3 a legújabb technológiákkal rendelkeznek. Népszerűségüket pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2016-ban a világ legnagyobb futómagazinja, a Runner’s World is az év legjobb cipőjének választotta a Hurricane-t!

Energia a futónak

A Saucony mérnökei mindent beletettek a Hurricane-be, amire egy stabil lábállású futó vágyhat: középtalpában a Saucony fejlesztése, az EVERUN nevű anyag fut végig. Ez a technológia minden eddiginél nagyobb, 83%-os energia-visszadást nyújt a futók számára; egyetlen másik márka sem rendelkezik ilyen magas mutatóval. A cipő sarkában és talpbetétje alatt elhelyezkedő energia-visszaadó anyag hozzájárul a hosszú távú kényelemhez és a láb kíméléséhez. Az új modell a korábbi verziókhoz képest még puhább és egyenletesebb átgördülést is biztosít.

Kényelmes, akár egy zokni

Egy amerikai felmérés szerint a megkérdezettek 92%-a az „illeszkedést” tartotta a legfontosabb kritériumnak futócipő vásárlásakor. A Hurricane tervezői rendkívül puha talpbélést terveztek, mely rugalmas légáteresztő mesh anyagból készül, hogy úgy illeszkedjen a lábra, akár egy zokni. Az ISOFIT dinamikus illeszkedési rendszer a láb formájától, a lépés mechanikájától és a talaj felületétől függetlenül alkalmazkodik a futóhoz és  járásmódjához.

Biztos tapadás

A futók aktivitása manapság már nem korlátozódik csak futópályákra; aszfalt, beton, földút, sőt erdő is lehet ideális terep, ehhez pedig egy futócipő talpának is igazodni kell. Az új, háromszögeket formázó TRI-FLEX mintázatú talpborítás hajlékonyabbá teszi a cipőt, míg az XT-900 karbon-gumi anyaga kivételes tapadást nyújt a legtöbb terepen. A Hurricane ISO modelljei ráadásul extra hosszú távokra is ajánlottak.

  1. FELÉPÍTÉS – Varrás nélküli orrész, optimális tartást nyújtó pántok, fényvisszaverő anyag, 8 mm-es lejtés (saroktól az orrészig)
  2. TALP- Csúszásbiztos XT-900T karbon gumitalp, könnyű és robusztus IBR+ külső talp
  3. TECHNOLÓGIA/ANYAG- Dinamikusan illeszkedő ISOFIT felsőrész Run Dry technológiával, mely szárazon tartja a lábat
  4. ÜTÉSCSILLAPÍTÁS – Everun Landing Zone: új fejlesztésű középtalp, mely elnyeli a becsapódási erőket
  5. SÚLY – kategóriájában a legkönnyebb, 266 g

A III. Tihanyi Félmaraton Fesztiválra látogatók közelebbről is megismerkedhetnek a cipőkkel a Saucony sátrában!

A Saucony Hurricane ISO modelljei elérhetőek az Unisport, a Spuri, a Maratonman és a Nyúlcipő üzleteiben.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések