Interjú a futórockerrel, Kaufer Tamással

Összetéveszthetetlen a frissítőpont, melyet Kaufer Tamás és csapata visz, amit igazán nem is egy pohár jéghideg víz miatt szeretnek a futók, sokkal inkább az őrületes hangulat miatt. Tamásék minden versenyen ott vannak és lesznek is velünk, sőt, az idei évtől a Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton egyik hajóján is élvezhettétek társaságát és rock válogatását is. Vele beszélgetett Keczán Pali az Ő és a saját versenyeinkről, olvassátok szeretettel!

  • Pali: Először egy véletlen folytán találkoztunk Székesfehárváron, azóta minden versenyünkön ott vagy. Akkor még nem tudtam, hogy néz ki egy frissítőpont, de abban biztos voltam az első pillanattól, hogy ez nem olyan, mint egy átlagos, és nekünk éppen erre volt és van szükségünk a kezdetektől fogva: egyedi megoldásokra. Tehát ott részünkről eldőlt, de a Te kapcsolatod a versenyeinkkel régebbről ered, ha jól emlékszem még az első Tihanyi Félmaratonon is futottál, igaz?

Tomi: Igen, valóban futottam az első Tihanyi Félmaratonon, nagyon nagy élmény volt ebben a csodálatos környezetben teljesíteni a távot. Külön élmény volt, hogy sok versenyzőtársam is csatlakozott hozzám.

  • Pali: Mi változott azóta?

Tomi: A Futniszép versenyei, köztük a “Tihany” is igazi unikum lett/lettek a hazai versenypalettán, mint verseny, és mint közösségi élmény is, a versenyzők maximális kiszolgálása a cél.

  • Pali: Mióta futsz tulajdonképpen?

Tomi: Amatőr szinten 1990-ben kezdtem el futni, rögtön egy maratonnal kezdtem. Rá 5 évre futottam életem legjobb maratonját, 3:32-es idővel, illetve ebben az évben sikerült még félmaratoni távon az 1:34-es időt abszolválnom.

  • Pali: Mind a négy eseményünkön ott vagy, a frissítőpontjaid miről híresek?

Tomi: A frissítőpontjaimon megpróbálok a professzionális frissítés mellett egy olyan egyedi hangulatot teremteni, ami a versenyzőkre bombaként hat és segíti őket az utolsó kilométereken.

  • Pali: Melyik eseményünk tetszik a legjobban és melyiket kinek ajánlanád?

Tomi: Szívem csücske a Szigligeti Félmaraton, a helyszín és verseny kihívása miatt, amit hallottam futó barátaimtól. Bármelyik Futniszép verseny tartalmazza azokat az opciókat, hogy a kezdő futótól a profi versenyzőkig mindenki megtalálja a számára kedvezőt.

  • Pali: Van speciális dolog, amivel egyik vagy másik versenyünkre készülsz?

Tom: Speciális kihívás volt számomra, hogy az idén először az a megtiszteltetés ért a verseny rendezőitől, hogy a frissítés mellett a bulihajón is dolgozhattam. Ide természetesen már máshogy kellett készülnöm. A visszajelzések alapján sikeres volt.

  • Pali: Versenyszervezőként is ismerhetnek, a jövőre 16 éves Vérteskozmára mi gyárthatjuk az érmeket. Mit lehet a versenyről tudni?

Tomi: Versenyszervezőként 16 éve dolgozom a Vérteskozmai Futóverseny, Velencén a Bence-hegyi verseny és a Fehérvári Lépcsőfutás megrendezésén. A 2021-es vérteskozmai versenyünkre a befutóérem.hu gyártja az érmeket, nagy izgalommal várom, hiszen a terveket látva sikeresnek ígérkezik az együttműködésünk. A 16. Vérteskozmai Futóverseny 2021. március 21-én lesz, természeten a rock jegyében, egy csodálatos helyszínen, egy zsákfalu mellett, melyben 6 állandó lakos és 23 ház van. A verseny útvonala egy fokozott természetvédelmi területen zajlik, szigorú szabályokkal, limitált létszámmal. Teljesíthető távok: 1 km, 5 km és 15 km.

  • Pali: Mit javasolsz, hogyan vészeljék át a futók ezt a szigorított időszakot?

Tomi: A futás újra visszakanyarodott a pandémia miatt ahhoz, amiből egyáltalán kiindult, az egyéni sporthoz. Nem tehetünk mást ebben az időszakban, minthogy egyedül, egy picit magunkba mélyedve végezzük edzéseinket. Rövidesen túlleszünk ezen a nehéz időszakon és 2021-ben találkozunk a Futniszép versenyein. Jee…

  • Pali: Köszönöm szépen az interjút, várunk szeretettel jövőre is!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések