Interjú Kapusi Kittivel, 2020-as futniszép.hu márkanagykövettel

A futniszép.hu egyik 2020-as márkanagykövetének tavaly választottuk meg Kittit, aki évekkel ezelőtt pajzsmirigy problémái miatt kezdett újra sportolni, melynek alapjául a futást választotta. Azóta legyőzte a betegséget és ha „a csillagok is úgy állnak” idén élete egyik legnagyobb kihívását teljesítheti, a maratont. Olvassátok sok szeretettel következő interjúnkat!

Az első félmaratonodat 2017-ben futottad le 2 óra 24 perc alatt, edző nélkül. Tavaly azonban mikor Futniszép márkanagykövet lettél, lehetőséget kaptál egy edző által készített féléves edzésterv alapján készülni. Mennyiben változtatta ez meg az eredményeidet?

Teljes egészében, tulajdonképpen a nulláról kezdtünk mindent (pulzuskontrollos futás). Én maximálisan megbízom az edzőmben, ő tudja igazán, hogy mit lehet belőlem kihozni. Ez tavaly novemberben be is bizonyosodott. 2:14-es félmaratont futottam, úgy, hogy még csak 3 hónapja dolgoztunk együtt. 10 perc az rengeteg idő. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyit fog nekem adni egy jó edző és egy személyre szabott edzésterv. A féléves ajándék edzésterv után tudtam, hogy folytatni fogom a közös munkát, mind az Ensporttal, azon belül is Pausz Tomival. Lassan egy éve edzek edzéstervvel, azóta sikeresen lefutottam életem első 26 kilométerét, 6.11-es átlaggal, illetve túl vagyok az első 31 kilométeren is.  

Szeretnél idén saját rekordot dönteni?

Idén szeretném lefutni életem első maratonját és ha a csillagok is úgy állnak behúzok egy 2 óra alatti félmaratont, de bevallom engem sosem érdekelt, hogy rekordot döntsek, nem az hajt, a futás iránti „szerelem” na az viszont igen. Magamhoz képest rengeteget fejlődtem, de már a kezdetektől nem másokhoz, hanem csak magamhoz mértem magam. Tisztában vagyok azzal, hogy én egy átlagos lány vagyok, aki hobbi szinten űzi a futást. Nincs futó alkatom és sosem lesz, viszont van bennem egy hajthatatlan megfoghatatlan erő, ami visz tovább a céljaim felé. Ezt az erőt, pedig sokszor felülmúlja a genetika… 😊

Egy korábbi interjúdban az olvasható, hogy a műtőasztalon fekve azt mondtad az orvosodnak, hogy ha „ha ennek a sz*rnak egyszer vége lesz, maratont fogok futni”? Hogy áll ez a terv?

A műtétem után tulajdonképpen két választásom volt, vagy élem az életem úgy, ahogy eddig és továbbra sem figyelek a testem jelzéseire vagy megemberelem magam, újra elkezdek futni és teszek, azért, hogy abba a bizonyos gödörbe ne essek újra vissza. Egy nehéz időszakon voltam túl és most már visszagondolva haragszom magamra. Az ember a saját hibáiból tanul és ahogy már nagyon sokszor elmondtam az egészségünk mindennél fontosabb és ha ez napi 20 perc mozgáson múlik, akkor napi 20 percet fogok mozogni. Nem holnap, nem hétfőn, hanem ma. Pausz Tominak meg örökké hálás leszek, sokat köszönhetek neki futás téren, örülök, hogy ő lett az edzőm.

A pajzsmirigy betegséged kezelésében milyen szerepet játszik a futás?

Fontos szerepet játszik, jelenleg nem szedek gyógyszert. Folyamatosan (fél évente) járok kontrollra. Az életfilozófiám az, hogy lehet sport nélkül élni, de nem érdemes. Az ember nem is hinné mennyi betegség megelőzhető lehetne kis odafigyeléssel és napi mozgással.

Hogyan éled meg, hogy most már a futniszép.hu-t, a versenyeinket, és ezáltal sok további a futásodat segítő márkát is képviselsz?

Köszönöm Nektek, hogy anno bizalmat szavaztatok és a Futniszép csapat tagja lehetek. Nekem ez sokkal több, mint egy nagykövetség. Úgy érzem itt olyan közegbe csöppentem, amire mindig is vágytam, olyan fantasztikus emberek vesznek körbe, mint Anikó, Dorina, Ági, Évi…. és ha hobbi futóként embereket arra ösztönzök, hogy mozogjon minél többet, azt hiszem duplán megérte 😊

Nagyon köszönjük az interjút Kitti! Sok sikert kívánunk a továbbiakban és szurkolunk, hogy meglegyen a 2 óra alatti félmaraton is!!! 😊

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések