Miért lett végül az újHÁZ Centrum a Napfelkelte Félmaraton támogatója? Interjú Juhász Attilával

A Napfelkelte Félmaraton közel másfél éve született ötlet, azonban ezidő alatt legalább háromszor álltunk úgy, hogy el kell engedni, bármennyire is szeretnénk, nem lehet összehozni.  Nehéz, hiszen alig van verseny, amelyik nem ott ér véget, ahonnan indul, ráadásul 9 település, a dátum, a nagy hajó és a többi, és a többi… Annyiszor rántották ki alóla a szőnyeget, hogy egyre inkább úgy tűnt: ezt valamiért vagy nagyon nem szabad megcsinálni, vagy pedig éppen ezek a nehézségek miatt nagyon, de nagyon meg kell.

Mindig is a kihívás volt, ami éltetett, mondhatni, hogy csak ez volt, amely izgatott minket, szóval nagy nekirugaszkodások és eltanyálások után újra és újra nekimentünk, míg végül összeállt minden, és Krisztinek köszönhetően sikerült ezt az eseményt Attilával megismertetni. És innen már tudjátok a sztorit… De amit kevesen tudnak az éppen az, hogy Attila és az újHÁZ Centrum nélkül egy ilyen pici kis verseny ekkora eszközigénnyel nem jöhetett volna létre, hogyha egy vállalat – akinek a sportos életmód cégen kívül és belül is fontos üzenete – bele nem látja azt, amit az eddigi legnagyobb dobásunk üzen: nincsen lehetetlen. Sem szervezőként, sem pedig futóként. A verseny végül kerek 333 fővel lett meghirdetve, éppen annyival, mint 2015. szeptember 16-án a legelső Tihanyi Félmaratonunk. 27 perc alatt telt be. Fogadjátok szeretettel Attilával (Juhász Attila – újHÁZ Centrum, hazánk meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának igazgatósági elnöke) készült anyagunkat éppen 3 héttel a verseny előtt!

2018-ban először rendezik meg a Napfelkelte Félmaratont, amelynek az újHÁZ Centrum már rögtön az első évtől névadó főtámogatója, három éves támogatási időszakot vállalva. Mi az oka annak, hogy a cég már rögtön az első évtől elkötelezte magát a verseny mellett?

Amikor először meghallottuk a verseny ötletét, nevezetesen azt, hogy a futók a nyári turistaszezon talán legforgalmasabb hétvégéjén egy nagy hajóról fogják megnézni a Balaton közepéről a napfelkeltét, majd ezután Badacsonyban kikötve a festői szépségű Káli-medencében futnak majd együtt, akkor rögtön arra gondoltunk, hogy kevés olyan futóverseny van a magyar futóversenyek között, amely ezt az egyedi élményt adja vissza. Véleményünk szerint egy ilyen színvonalas és egyedülálló rendezvény mellett érdemes elköteleződni, és jó példát mutatni a munkatársainknak, barátainknak, partnereinknek az egészséges életmód mellett.

Egy alapvetően építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó, sőt, ezen a területen Magyarország meghatározó vállalkozásától talán szokatlan lehet egy futóverseny támogatása. Hogyan kapcsolódik egy ilyen rendezvény szponzorálása a cég értékeihez, célkitűzéseihez?

Az ország 80 pontján több mint 1500 munkatársunk dolgozik nap mint nap azért, hogy az építkezők és a felújítók minőségi, otthonos környezetet teremtsenek maguknak az általunk forgalmazott termékek és szolgáltatások segítségével. Fontos számunkra, hogy a munkatársaink motiváltan és az egyéni céljaik megvalósítását támogató szervezet tagjaiként végezzék a munkájukat. Hiszünk abban, hogy a sport egy kiváló eszköz a motiváció és a célok megteremtésében, amely pozitív hatással van a mindennapjainkra csakúgy a magánéletünkben, mint a vállalati célok elérésében.

Mennyire jellemző a sportos életmód az újHÁZ Centrum munkatársaira? Szoktak egyénileg vagy akár céges csapatban indulni például futóversenyeken?

Az újHÁZ csapat ott volt idén a IV. Knauf Tihanyi Félmaratonon is. Augusztus 19-én a cégtől és partnerekkel együtt több, mint 70-en érkeznek!
Az újHÁZ csapat ott volt idén a IV. Knauf Tihanyi Félmaratonon is. Augusztus 19-én a cégtől és partnerekkel együtt több, mint 70-en érkeznek!

Az újHÁZ csapat ott volt idén a IV. Knauf Tihanyi Félmaratonon is. Augusztus 19-én a cégtől – a partnerekkel együtt – több, mint 70-en érkeznek. Örömmel tölt el bennünket, hogy az utóbbi években egyre több munkatársunk kezdett el sportolni, és ezen belül a futás szenvedélyének hódolni. A nagyobb országos futóversenyeken szinte mindig jelen vannak az újHÁZ Centrum futói, és ott büszkén öltjük magunkra a futópólónkat, amelyen a hálózat logója szerepel. Óriási összetartó ereje van ezeknek a rendezvényeknek, ahol rengeteg pozitív energia szabadul fel körülöttünk, talán ezért is kedveltük meg ennyire az ilyen jellegű sporteseményeket.

Neked személyesen is kapcsolódásod is a sporthoz? Milyen sportokat űzöl, mikor kezdtél el futni és mi volt az oka, hogy belevágtál?

Nyolc éve kezdtem el aktívan országúti kerékpározni, amelynek az egyik oka az volt, hogy jó néhány kiló súlyfeleslegtől megszabaduljak. Futni konkrétan azért kezdtem el, mert négy éve néhány barátommal egy férfias fogadásban vettem részt, nevezetesen egy év felkészülés után teljesíteni fogjuk a Budapesti 70.3 Ironman versenyt, ahol az időeredmény sem volt mindegy, hiszen egymással versenyeztünk. A futás mindig távol állt tőlem, iskolás emlékeim vannak arról, hogy mennyire gyenge futó voltam. A triatlonnak viszont ez is elengedhetetlen része, így egy edző segítségével nagyon tudatosan elkezdtem a felkészülést. Ezekben a hónapokban annyira megkedveltem a futást, hogy azóta szinte életformámmá vált. Egyre jobbak lettek az eredményeim, és azóta sikeresen teljesítettem 4 középtávú Ironman versenyt, 6 maratont, és számtalan félmaratont. Az különösen öröm számomra, hogy a családom is aktívan kiveszi a részét ebből a sportos hóbortomból, és a feleségem, valamint a nagyobbik lányom is aktívan futnak.

Az “ép testben ép lélek” elvet követve miben más egy ekkora vállalat vezetése aktívan sportot űzve vagy pedig anélkül?

Hiszem azt, hogy az általam képviselt vállalat sikereire hatással van, hogy az abban dolgozó munkatársak és vezetők aktívan sportolnak vagy sem. Amióta heti szinten 4-5 napot is sportolok frissebbnek és felszabadultabbnak érzem magam, a mindennapi munkával járó stressz negatív hatásait kevésbé érzem meg, könnyebben átgördülök a mindennapi problémákon, és talán jobb döntéseket is hozok. Nyilván az sem mindegy, hogy az évek során a sportnak köszönhetően sikerült megszabadulnom közel 15 kiló súlyfeleslegtől, amely őszintén remélem, hogy hosszú távon fogja biztosítani, hogy a családommal még sok szép boldog évet éljek meg.

Úgy tudjuk, sokan érkeznek a cégtől és rengeteg partneretek is jelen lesz. Komoly előkészületek zajlanak a háttérben az újHÁZ Centrum marketing csapatával. Mivel készültök számukra és a versenyzőknek?

Több mint 30 munkatársunk fog indulni a félmaratoni távon, és még nagyjából 40 ember a partneri és baráti körünkből. Úgy gondoljuk, hogy ez egy igazi futóünnep lesz! A munkatársainkat, vendégeinket a célban reggelivel és frissítéssel várjuk, de ami talán ennél is fontosabb, hogy minden célba érkező futónak egy újHÁZ Centrum logós tornazsákot, valamint egy újHÁZ Centrum logós takarót is átadunk (erről hamarosan beszámolunk a Facebookon és az Instagramon…:), amelyre a befutást követően a reggeli mellé le lehet majd pihenni a fűbe. (Olivérék 7 órától nyitva vannak a Pegában, lehet kávézni, 8 órától pedig ezekkel a reggelikkel készülnek: rántotta 3 választható feltéttel: pirított kolbász + szalonna/marinált gomba/sajt, illetve bécsi roppanós virsli, pirított hagymával és kenyérrel, mustárral, smoothie-k, joghurtok, piros gyümölcsök, méz és müzli, gyümölcskoktélok jéggel, friss péksütemények, kakaóscsiga, túrós táska stb.). Őszintén reméljük, hogy mindez hasznos ajándék lesz mindenkinek, hiszen a Pegazus kertje többek között a Ti terveitek alapján egy nagy piknikező hellyé változik, ahol baráti hangulatban ismerkedhetünk-beszélgethetünk a nyár végéhez közeledve!

Köszönjük szépen Attila, #otttali!

ui.: az újHÁZ Centrum logós takarókért jelentkezzetek majd a helyszínen!

Tavaly a Mapei Szigligeti Félmaratonon Attila még nem tudta, hogy rá egy évre az újHÁZ Centrum színeiben elindul egy új, nagyon különleges kis verseny kereken 333 fős létszámal - a rajtszámból mondjuk már tudhatta volna...:D
Tavaly a Mapei Szigligeti Félmaratonon Attila még nem tudta, hogy rá egy évre az újHÁZ Centrum színeiben elindul egy új, nagyon különleges kis verseny kereken 333 fős létszámal – a rajtszámból mondjuk már tudhatta volna… 😀

 

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések