20 kiváló kutyafajta futóknak

Kutyából lesz a legjobb futópartner! Nem nyafog, tartja a tempót, és mindig szívesen jön, ha hívjuk! 🙂 Ugyanakkor nem mindegyik fajta alkalmas a feladatra, fontos, hogy a kiválasztott kutyus lehetőleg közepes testalkatú, kellően energikus, engedelmes és szívós legyen.

20. Amerikai Staffordshire Terrier
19. Ausztrál Pásztorkutya
18. Labrador Retriever
17. Boxer
16. Brittany Spaniel
15. Német Pointer
14. Szibériai Husky
13. Angol Setters
12. Belga Juhász
11. Pudli
10. Jack Russell Terrier
9. Airedale Terrier
8. Vizsla

Gyors, kitartó fajta, amely ügyesen navigál akadályok közt is. Utóbbi tulajdonsága miatt azoknak különösen ajánlott, akik zsúfolt helyeken, illetve póráz nélkül szeretnek futni.

7. Alaszkai Malamut
6. Dalmata
5. Német Juhász
4. Ausztrál Pásztorkutya
3. Border Collie

Dog-of-the-Week-The-Intelligent-Border-Collie-1
A border collie egészséges fajta, szőrzete nem igényel sok ápolást, ráadásul sokan a világ legintelligensebb kutyafajtájaként tartják számon. Nem ugatós, lakásban és kertben tartva egyaránt kellemes társ, de hatalmas mozgásigényét mindenképp ki kell elégítenünk. A border nagyon gyorsan tanul. Kimagasló intelligenciája miatt sok foglalkozást igényel, ezért csak olyan gazdának javasolható, aki nem sajnálja az időt és fáradságot a kutyájára, aki ezt bőségesen meghálálja.

2. Weimari vizsla

A weimari vizsla remek képességekkel rendelkezik, szaglása, apportkészsége, munkakedve miatt a legnagyszerűbb „mindenes” vadászkutyák között említik. Ahogyan a világ változik, úgy változnak a fajtával kapcsolatos elvárások is. Napjainkban a weimari vizsla igen sokoldalú, kedvelt családi kutya, a kutyakiállítások látványos sztárja, az ősöktől kapott tulajdonságai alkalmassá teszik az összes kutyás sportra, sőt, még mentő- és terápiás kutyaként is használják.

1. Afrikai Oroszlánkutya

Az ember mellett hűséges, jóindulatú társsá vált. Megbízhatósága, és veleszületett intelligenciája alkalmassá teszi a kiképzésre. Ültetvényeket, településeket, szafarik sátortáborait kellett őriznie az afrikai éjszakában, valamint ragadozó nagyvadakat kellett elriasztania. Ha kellett, harcba is szállt, és gyakran győzedelmeskedett, innen kapta nevét: oroszlánkutya. Napjainkban terület- és vagyonvédelemre képezik ki őket. Nyugodt, kiegyensúlyozott, idegenekkel szemben tartózkodó, de nem agresszív, nem félénk. Nagy mozgásigényű. Rendkívül családcentrikus, kiváló őrző. Testileg-lelkileg kb. 2-3 éves korukra érnek meg.

Forrás:

http://www.hd-wallpapersdownload.com/script/bulk-upload/desktop-boxer-puppy-wallpaper-dowload.jpg
http://www.outsideonline.com/1856881/20-best-dog-breeds-runners#slide-21
http://2.bp.blogspot.com/-kveQQQmAGvY/TZsIIYzAzRI/AAAAAAAAGKE/bnS41_M4qf4/s1677/Vizsla-20100717182403-2.jpg
http://www.rhodesian-ridgeback-puppies.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/IMG_7241.jpg
https://hu.wikipedia.org/wiki/Afrikai_oroszl%C3%A1nkutya
http://thecutest.org/wp-content/uploads/2016/02/Dog-of-the-Week-The-Intelligent-Border-Collie-1.jpg
http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/weimari-vizsla-kutya-kutyafajtak/2281/
http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/border-collie/17/
http://www.dodogs.website/wp-content/uploads/2016/01/Weimaraner.jpg

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések