Interjú Bátyai Éva színésznővel, a IX. MAPEI Tihanyi Félmaraton egyik követével

Miért kezdtél el futni?

A Covid idején kezdtem el futni, amikor a hatalmas pörgésből, – ami jellemezte akkor az életünket – egyszer csak megérkezett közénk a nyugalom, a lehetőség a feltöltődésre. Hihetetlen ajándék volt nekünk akkor ez az élettől, hogy egy picit le tudtunk lassulni és egymásra koncentrálni. Azelőtt az előadások, a forgatások, illetve a gyerekek körüli számtalan teendő nagyon sok volt. Természetesen a Covid adta bezártság nehéz volt és, hogy ebből az állapotból kiszakadjak, elkezdtem futni. Ehhez a tevékenységhez a hely, ahol lakunk teljesen kézenfekvő volt és a futást azóta sem hagytam abba, megmaradt az életemben.  

Mit jelent számodra a sport, a futás?

A futás számomra a magammal és a gondolataimmal való értékes együtt töltött időt jelenti. Ilyenkor csak magamra figyelek, nem kell többfelé figyelnem, alkalmazkodnom másokhoz. Ha futok – bármilyen hangulatomban történjen is ez – ki tud rántani belőle és ha szükséges, egy kicsit megoldást is nyújt az éppen aktuális helyzetekre. 

Olvastam egy korábbi posztodban, hogy szeretsz egyedül futni. 

Igen, számomra a futás egy magányos dolog és így, hogy már edzéstervvel futok, még inkább fontos arra összpontosítanom, hogy tartsam a saját tempómat, nem terelődhet el a figyelmem. Ettől függetlenül, természetesen futottam is már közösségben, amelyet szintén nagyon élveztem, hiszen teljesen más érzést nyújt. 

Mi a motivációd azokon a napokon, amikor nehéz felvenni a futócipőt? 

Most már nem igazán van olyan alkalom, amikor nehezemre esik elindulni futni. Van egy célom, amit szeretnék elérni, de ez egy hosszú távú folyamat. Ezért, amikor lemegyek futni mindig ez lebeg a szemem előtt, hiszen ez az, amiért tenni akarok és teszek még akkor is, ha olykor vannak hullámvölgyek.

Mit jelent számodra az érem, amit egy versenyzés után akasztanak a nyakadba?  

A versenyzés után megszerzett érem számomra a bizonyítéka és visszaigazolása annak az útnak, időnek és felkészülési folyamatnak, aminek köszönhetően az az érem az enyém és megszereztem. Abban az éremben ott van minden, amikor előveszem látom benne annak a küzdelemnek a meghatározó pillanatait és érzéseit, amiket azon a napon, a versenyzés során átéltem. 

Voltál már futniszép versenyen? 

Még nem volt alkalmam rá, de nagyon sok jót hallottam róla és korábban már a Badacsony Maratonon való induláson is gondolkodtam, de, mivel az lett volna az első félmaratonom a szintidő miatt végül nem indultam el rajta. A IX. MAPEI Tihanyi Félmaratonról viszont tudtam, hogy szeretném lefutni már a verseny követének való felkérés előtt is. 

Köszönjük szépen az interjút Évi, szeptember 30-án találkozunk! 😊

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések