Interjú Döry Gáborral, az Újház marketing igazgatójával

2020 végén csatlakoztál az Újház csapatához, mik azok az értékek, amik miatt őket választottad?

Professzionális szempontból a cég dinamikus fejlődése, szakmai igényessége, tudatossága és innovativitása vonzottak leginkább. Mindezek mellett azonban azok az emberi értékek, a nyíltság, közvetlenség, őszinteség, egymásra való odafigyelés, és ez ezekből származó segítőkész, támogató környezet ragadtak meg, amelyek az egész szervezetben nap mint nap érzékelhetőek. Ezek azok, amik miatt a mai napig kiválóan érzem magam itt. Egészen kivételesnek tartom, hogy ezek a jellemzők a közel 2 200 főt foglalkoztató hálózatban is mindenütt tapasztalhatók Szombathelytől Nyíregyházáig, vagy Szegedtől Esztergomig.

Kommunikációs szakemberként hogy látod: egy nagy cég marketingjébe, kommunikációjába miért illeszthető be jól egy sportesemény?

Az Újház számos munkatársa rendszeresen és szenvedélyesen sportol. Saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy milyen hatással van a közérzetünkre és a személyiségünkre is ez a tevekénység, vagy ha úgy tetszik, életforma.
Üzleti törekvéseink is arra irányulnak, hogy minél több embert segítsünk életminősége javításában, korszerűbb, fenntarthatóbb lakókörnyezetük kialakításában. Így szinte magától jött az ötlet, hogy e két gondolat mentén támogatójává váljunk egy sporteseménynek. Az Újházra jellemző az újító szándék, az innovatív szemlélet, az úttörő attitűd. Nem is találhattunk volna jobb eseményt, mint az idén 5. alkalommal megrendezendő Újház Napfelkelte Félmaraton, ami különlegességével, szerethetőségével tűnik ki a hazai sportesemények sorából.

A Magyar Nemzet szerint a világ 5 különleges versenye között szerepel az Újház Napfelkelte Félmaraton. Mi az, ami Téged meggyőzött, hogy folytassuk a közös együttműködést újabb 3 évig?

Amikor elkezdtük keresni azt a sporteseményt, amit szívesen támogatnánk, amihez jó szívvel adjuk a nevünket, olyat igyekeztünk találni, amivel azonosulni tudunk, és tükrözi az értékeinket. Örültünk, amikor megtaláltuk a Napfelkelte Félmaratont, aminek az első pillanattól névadó támogatói, és – talán mondhatom- részesei vagyunk. A verseny különlegessége, családiassága, a varázslatos környezet mellett azonban még meghatározóbb a szervező csapat, a Futniszép lelkesedése elkötelezettsége és az az összhang, ami a kezdetektől megvolt és immár öt éve töretlenül velünk van. Az a partnerség, amiben együtt gondolkozunk és cselekszünk a verseny sikere és folyamatos fejlesztése érdekében, illetve az a hozzáállás, hogy a futók és szurkolók élménye a legfontosabb számunkra, híven tükrözi azt, ahogy a vásárlóinkhoz, partnereinkhez viszonyulunk a munkánk, mindennapi működésünk során. 
Mindezek mellett azért az se felejtsük el, hogy számos munkatársunk és partnerünk jön el évről évre futni és szurkolni. Már a futam zárásakor beírja mindenki a naptárába a következő évi versenyt és rögtön elkezdődik a visszaszámlálás. 

Mi a legfőbb üzenete az Újháznak?

Világos a küldetésünk: A gondtalan otthonteremtésért dolgozunk. 

A titkunk, hogy mindig többet nyújtunk, mint amire számítasz tőlünk. Építőanyagot vásárolni jössz be egy kereskedésünkbe, de azt tapasztalod, hogy igazi társat, segítő partnert találtál, aki segít, végig elkísér az egész folyamaton.  Akár egy fürdőszoba felújításáról, egy garázs vagy kerti sütő felépítéséről van szó, akár egy családi ház teljes felépítéséről. Nap mint nap azon munkálkodunk, hogy rendkívül széles építőanyag választékunkon túl élhető, fenntartható otthonok építésében partnerei legyünk a vásárlóinknak.  A szakértelem, a naprakész tudás, a segítőkészség és a partneri szemléletmód teremti meg ennek lehetőségeit.

Mit jelent számodra a sport, a futás?

Egyelőre hiányérzetet. Egy sérülés miatt jó pár hónapja nem futok, de lassan újra lehetőségem lesz elkezdeni. 
Ha az ember rákap az ízére, az élete részévé válik. Számomra a futás, a sport messze túlmutat a test egészségén.  Olyan pillanatokat élek meg általa a természetben, amik jóval ritkábbak lennének enélkül, illetve ekkor csendesedik el körülöttem annyira a világ, hogy új gondolatokat, vagy meglévő helyzetek megoldását hozzák el. 
A sport révén kiváló emberek ismeretségét, értékes barátságokat szereztem. Ezek a kapcsolatok pedig már rég nem korlátozódnak a közös edzésekre.

Mitől lehet kifejezetten jó, élménydús egy futóverseny?

A jó verseny kulcsa, hogy a szervezők számára a futó és a megélt élmény legyen a legfontosabb. Különleges pedig attól lesz, ha olyan vonzó, érdekes, vagy szép útvonalon halad, ahol máskor nem lenne lehetséges vagy biztonságos futni. Az élményt tovább fokozza, ha olyan eseménnyel, vagy látványossággal egészül ki a program, ami saját szervezésben nehezen, vagy nem valósítható meg. Az Újház Napfelkelte félmaraton ezen szempontokat messze túlteljesíti. Sokszor éreztem úgy, hogy a szervezők számára szinte fontosabb, hogy a futók felejthetetlen élményeket szerezzenek, mint maguknak a résztvevőknek. A hajnali sötétben gyülekezés hangulata, az együtt, a hajón megélt napfelkelte és a csodás Káli-medence környezetében teljesített táv pedig olyan érzésekkel gazdagítanak, amik páratlanná és felejthetetlenné teszik ezt a versenyt.   

Részt vettél-e már versenyzőként a Napfelkelte Félmaratonon, és melyik volt a legjobb része?

Eddig szervezőként és szurkolóként vettem részt, de idén ott fogok állni a rajtvonalon. Reményeim szerint a célban is. A legkedvesebb élményem maga a napfelkelte a Balaton közepén, barátaim, kollégáim körében. A pályán az utolsó frissítőponton szurkoltam, ahol csodálatos volt látni a futók kipirult, mosolygós arcát, ahogy egyszerre örültek a lelkes szurkolásnak és annak is, hogy hamarosan befutnak a célba egy kivételesen szép és becsülettel teljesített verseny végén.

Köszönjük szépen az interjút Gábor, augusztus 21-én találkozunk! 🙂

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések